Renault safrane: startprobleem en trekkracht

Bouwjaar: 1994

Betreft een safrane automaat. Loopt prima maar heeft af en toe een startprobleem. De motor slaat wel aan maar loopt beroerd. indien ik hem in D of R zet lijkt het of de motor goed draait. Maar zodra ik ga rijden loopt de motor slecht en trekt amper. Hij slaat niet af. Na een tijdje stil te hebben staan start deze weer gewwon en is er niks aan de hand. Dat gaat dagen goed en dan komt het euvel weer. Is bij de dealer geweest en kunnen niets vinden. De ellende is begonnen na het verversen van het keolsysteem. Geen idee wat er aan de hand is.

Henk4380

Geplaatst door Henk4380 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Safrane10698 (0), 20 jaar geleden

Ik heb dezelfde auto met dezelfde problemen, en de mijne zuipt er ook nog bij, ik ga vrijdag naar de dealer als ik meer weet dan laat ik je het wel effe horen.
Groeten Sebastiaan

Henk4380 (0), 20 jaar geleden

Ik hoor graag van je. Mijn auto zuipt gelukkig nog niet (dat doe ik wel)maar vandaag weer geen enkel probleem. Starten en lopen.

geert3496 (0) PRO, 20 jaar geleden

Vervang eens de temperatuurzender van de rekeneenheid.

Henk4380 (0), 20 jaar geleden

Ik weet niet waar deze precies zit. Wat ik wel weet dat de dealer al zo iets heeft vervangen. De zender was totaal aangetast door het koelwater. Nu vandaag 11-05-04 weer geen enkel probleem. Ik heb wel een stekerverbinding schoongemaakt die onder de accu (linkervoorscherm) ergens na toe loopt. Misschien van de benzinepomp ??

Henrikaal (0), 20 jaar geleden

Ik heb dezelfde startproblemen gehad. Onder de rekeneenheid zit een stekker met vijf draden, verbind de dikke witte draad (voeding brandstofpomp) direct door met een kroonsteen. Het stekkertje van de brandstofpomp in de achterbak heb ik afgeknipt en met een kroonsteen direkt doorverbonden, tot op heden is het probleem weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.