Renault Scenic: Startprobleempjes Scenic 1.6e 98 G3/stationair lopen

Bouwjaar: 1998, Motorcode: 1.6e K7M

Hallo beste forumlezer en probleemoplossers,

Veel kan het niet zijn, maar toch kan ik het niet vinden;
Ik heb sinds deze week het volgende probleem(pje) met mijn Scenic van 98;
Starten gaat erg moeilijk, zeker bij warme motor. Op gas springt de auto meteen naar gas en loopt ie probleemloos. Op benzine moeilijker starten, maar loopt als ie eenmaal loopt. Na een stuk gereden op benzine en weer starten lijkt het wel of ie verzuipt.. Ik moet dan vreselijk lang doorstarten en hij slaat pruttelend aan. Voorheen geen problemen gehad, dit is plotseling gekomen.

Tot slot: Afgelopen vrijdag is een nieuwe uitlaat gemonteerd. Heeft er niks mee te maken maar sindsdien doet ie het.

De auto heeft sinds 20000km een gereviseerde kop, sinds de montage loopt hij niet 'mooi' stationair maar schommelt nogal. Dit is minder als de motor warm is. Treedt zowel op Gas als op benzine op.

vegadesigns

Geplaatst door vegadesigns (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Sebastiaan1 (0), 17 jaar geleden

Lijkt toch op fout afgestelde klepspeling. Moet bij deze auto's op LPG iedere beurt worden gecontroleerd/afgesteld.

MEGAne K7M G3 AUT.'98 (0), 17 jaar geleden

Goeieavond, klinkt mij bekend in de oren. Heb zelf ook een Megane 1.6e k7m G3 en heb kortgeleden soortgelijke ellende gehad.
Het schommelende stationaire toerental kan duiden op een vervuilde stappenmotor op het gasklephuis en het moeilijke starten kan liggen aan de b.d.p. sensor, succes.

MVG Erik C.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.