Renault Clio 16v: stationair toerental verlagen

Bouwjaar: 1991

hallo lezers,

mijn Clio16V loopt 900-950 toeren stationair. Zal vast wel fabrieksnorm zijn, maar eigenlijk wil ik hem 100-150 toeren lager hebben. Is dat bij de dealer in te stellen of is daar een ander truukje voor?

Dank voor het lezen en het antwoorden eventueel

Alex218

Geplaatst door Alex218 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

erwin2915 (0) PRO, 20 jaar geleden

Volgens mij kun je dat niet zomaar verstellen maar loopt hij 950 toeren op de teller of heb je hem aan een co kast gehangen want in de teller zit ook een afwijking in he.

Henk Nobach (0) PRO, 20 jaar geleden

Toerental is niet afstelbaar. Ik denk ook dat je problemen krijgt met de oliedruk als de motor goed warm is en het toerental is lager dan 900 omw/m.

Alex218 (0) PRO, 20 jaar geleden

Heb wat geprobeerd te stoeien met de gasklep positiesensor.. wilde ook niet lukken. Soms kan je in de computer bij auto's het basis toerental aanpassen binnen een beperkt bereik.. Ik hoopte dat iemand me dat kon vertellen.. aan de gasklepafstellingen ga ik niet rommelen.. nog :-)

Zijn ze op stationair zo kritisch dan met oliedruk? De motor haal ik er binnenkort helemaal uit dus dan kan ik wat stoeien met leidingen, drukregelaars etc..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.