Renault Laguna Estate 2008: Storing

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F4R K8, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 150

Gisteren onderweg totaal geen vermogen meer meerdere storings lampjes en nog meer net 20 km p/ u
Auto aan de kant en zelf uitgelezen: zie afbeelding.

ANWB erbij maar storing opeens verdwenen test rit door ANWB zonder problemen.
Niks opgeslagen in ECU.

Iemand enig idee om nog eens nader te onderzoeken?

Remi.laguna

Geplaatst door Remi.laguna , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 1 week geleden

Tja, de melding geeft een interne fout aan van de motor-computer. Het zou dan gaan om de centrale processor. Dat is de chip die de instructies uitvoerd.

Ik heb wel eens gezien dat een defecte bobine dit veroorzaakte.
Ook een missende voeding of massa wil deze fout nog wel eens zetten.
Gezien de meerdere storings lampjes (welke waren dit allemaal?) zou een can-bus fout ook nog een mogelijkheid zijn. Misschien zou nu nog een keer uitlezen met dealer (of gelijkwaardige) apparatuur van de andere systemen die een storing gaven een zoekrichting opleveren.

Remi.laguna, 1 week geleden

Kwamen meerdere lampjes voorbij waaronder ABS maar was meer bezig om mijn auto veilig naar de kant te krijgen dan op de lampjes te letten.

Kreeg nog een tip om de staat van de accu te checken maar deze is weliswaar al op leeftijd maar net even laten doormeten bij de garage en die is gewoon goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna Estate of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.