Renault Scenic: tempratuur veel te hoog

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

beste lezer,

hierbij even jullie hulp gevraagd in deze, ik reed gister over de snelweg en constateerde dat mijn temperatuur enorm hoog was, ben maar meteen gestopt en op onderzoek uitgegaan, mijn koelvloeistof niveau stond net iets onder het min. daarna ben ik toch maar bij gaan vullen en tevens een beetje pompen aan die onderste dikke slang er ging 3 liter in en heb zichtbaar nergens lekkage.nu blijft de temperatuur op gem en mijn koelvloeistof blijf op niveau. moet ik in de toekomst nog problemen verwachten of moet ik de komende weken zeker nog mijn koelvloeistof controleren en wat kan hier de oorzaak van zijn.

ik hoor het graag techneuten,

gr marco

tilt2000

Geplaatst door tilt2000 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1895) PRO, 9 jaar geleden

Als je 3 liter kwijt bent , zou ik me zeker zorgen maken , en op onderzoek uit gaan.
Het is een gesloten systeem en je raakt in principe niets kwijt.
Systeem af laten persen , zwakke punten de waterpomp leiding onder het spruitstuk .
Zeker als het de waterpomp is zou ik er niet te lang mee wachten , deze zit namelijk in de distributie , gaat het fout is het einde motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.