Renault renault scenic 1.6 lpg: uitslaan

Bouwjaar: 1997

hallo,ik ben Ab,en heb het volgende probleem als ik op de snelweg rijd en ik ga van de snelweg af (hoge toeren) en mijn koppeling dan in druk slaat de moter af.bij normaal snelheid binnen de bebouwdekom(lage toeren)gebeurtdat niet.weet iemand waar dat aan ligt.bedankt



ab80

Geplaatst door ab80 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 19 jaar geleden

Door het intrappen van de koppeling bij hoge wagensnelheid laat je automatisch eerst je gaspedaal los. Op dat moment gaat je verdamper op stattionair mengsel draaien. Doordat de snelheid van de inlaatlucht erg hoog is krijg je een overdruk in de venturi van de gasluchtmenger. Deze overdruk zorgt ervoor dat het tweede trap membraan van de verdamper dicht gedrukt wordt. Hierdoor wordt het mengsel te arm en slaat de motor af. De oplossingen kunnen zijn de aanzuigopening van het luchtfilter van de rijrichting weg te leggen. Een aansluiting maken op het beluchtingsgat op de achterdeksel van de verdamper. Deze aansluiting leg je dan naast de ingang van het luchtfilter in de rijrichting. Of je laat het systeem een keer opnieuw inleren, want ik vermoed dat je een EAS systeem van Eurogas hebt.

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Tja, er zit in het midden van verdamper een stappenmotor (met een blauwe stip)De eruithalen en reinigen, kleine rubbertje vervangen. Dan effe kijken hoe het gaat. Je zal wel effe een probleem hebben met aanhouden omdat het systeem zich weer moet 'inleren'. Er is ook een methode om dit te doen maar dat kun je beter door een prof laten doen. Kan het wel vertellen maar weet niet of het je lukt.

ab80 (0), 19 jaar geleden

bedankt,ik ga er mee aandeslag kijken wat het word

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.