Renault Grand Scenic: verdamper airco

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Omwille van rare geur van de airco, wil ik de verdamper reinigen. Heeft iemand enig idee waar deze verdamper bij een scenic 2 zit en is deze makkelijk bereikbaar voor reiniging?

gverbiest

Geplaatst door gverbiest (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Diag (0) PRO, 14 jaar geleden

Hey,
Je kunt bij de dealer (of ergens anders weg) een spuitbus krijgen waar schuim in zit. Vervolgens moet je bij de condens afvoerzijn, onder de auto achter het hitteschild van de eerste uitlaat demper zit een rubberen afvoer met een zwart lipje, hier moet de slang van de spuitbus in en dan de bus in zn geheel leegspuiten..... Niet een makkerlijk klusje als je geen brug hebt. Veel succes!

Met vriendelijke groet,

Erik.

gverbiest (0), 14 jaar geleden

Dank voor de reactie!!

Is de condensafvoerzijde de plaats waar het water uitloopt na gebruik van de airco?

Remco-pol (0), 14 jaar geleden

Hoi

Zoals " Diag" het aangeeft is een oplossing. Maar er is een makkelijkere oplossing wat circa 10 min werk is.

Aangezien je ook een gekoelt daschboord kastje hebt. Loopt er vanachter je daschboord kastje een Slang direct naar de verdamper. Dit slangetje volg je , Deze komt op de verdamper. Trek je eraf ,,, spuit de reiniger erin en Klaar..............

gverbiest (0), 14 jaar geleden

Hello

Heb een ultrasoon reinigingstoestel op de slang van het dashboardkastje gezet en systeem gereinigd. Via deze weg bereik je heel goed de verdamper. Muffe geur is weer helemaal weg.

moderator (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.