Renault Twingo: verdelerkap vervangen - verbruik bijna verdubbelt

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo,

als het regende stotterde mijn twingo altijd, nu heb de verdelerkap + rotor vervangen en alles lijkt dik in orde, motor loopt lekker. maar mijn verbuik is ineens omhoog. normaal verbuik ik 6,4 l/100km, toen ik dat probleem had met het stotteren van de motor was dit rond de 10l, nu alles in orde lijkt, is mijn verbuik nog altijd zo hoog. waar kan dit aan liggen?

toen ik mijn verdelerkap had vervangen heb ik de plastic schijfje (condenskapje?) niet mee vervangen (zie afbeelding) omdat dit niet was meegeleverd met de verdelerkap, kan dit hieraan liggen?


http://img524.imageshack.us/i/imag0306l....

alvast bedankt

serko

Geplaatst door serko (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

heeft niets met de vervangende onderdelen te maken, kapje kun je missen controleer de afsellingen en meet het co eens

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Het verbruik gaat niet omhoog door het vervangen van een rotor en verdeelkap. Dan is er iets anders aan de hand. Die stofkap heeft er al helemaal geen invloed op.
Thermostaat goed? Geen lekkage ergens?

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de motor verder goed draait duidt dit op een lambda probleem, of een koelvloeistofsenor die de boel voor de gek houdt, en een thermostaat v.v is ook geen luxe. Hang de auto eens aan de 4gas tester en laat de auto maar eens uitlezen.

serko (0), 13 jaar geleden

ik heb mijn verdelerkap vervangen omdat het lichtjes gebarsten was, het plastic schijfje was zelfs korrelig geworden zoals je op de foto kunt zien. als het niet regende was mijn verbuik nog altijd goed ondanks de gebarsten verdelerkap en gebroken condenskapje. het moet wel heel toevallig zijn dat juist nu mijn thermostaat/koelvloeistofsensor kapot is. kun je de koelvloeistofsensor/thermostaat makkelijk zelf vervangen of moet ik hiermee naar de garage?

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Op goed geluk onderdelen vervangen verhelpt dit soort problemen niet.
Een garage is er zo achter wat er mis is (zie de reactie van Bas).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.