Renault Laguna: Verkeerde aanwijzing temp.meter in dashboard

Bouwjaar: 1998

De temp.meter in het dashboard geeft steeds een verkeerde aanwijzing,als de motor draait loopt de meter op naar max temperatuur om vervolgens weer teug te gaan naar de normale aanwijzing, dit pendelen blijft de meter constant doen.
De temperatuur sensor in het thermostaat huis is reeds vervangen zo ook de thermostaat en er is een nieuw dashboard gemonteerd maar de storing blijft nog steeds. De motor temperatuur is reeds enkele malen gemeten via de computer in de garage en deze geeft steeds 75 graden dus de motor loopt niet warm en heeft steeds de goede bedrijfs temperatuur. wie weet de oplossing.

jbruggem

Geplaatst door jbruggem (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Controleer allereerst eens de massaverbindingen van motorblok naar chassis. Ook die van accu naar chassis. Bij een slechte massa gaat vaak de tempmeter omhoog ! Als dit het niet is, meet dan eens de spanningen die er uit de sensoren komen of laat de auto uitlezen.

jbruggem (0), 18 jaar geleden

Massaverbindingen moet ik nog controleren, de auto is reeds 2 x uitgelezen in de garage en gaf de goede bedrijfstemp. van 75gr.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Had ie toen ook dit probleem tijdens het uitlezen ?
Massa controleren, meten is weten dus even een voltmeter tussen chassis en motorblok.

jbruggem (0), 18 jaar geleden

Hallo Pieter
Prima tip voor de massa kabel, heb een nieuwe massa verbinding gemaakt tussen motorblok en chassis, en probleem lijkt opgelost, meter staat weer in normale stand en als massa verbroken wordt loopt de aanwijzing weer naar maximum. bedankt.

willyvan (5) PRO, 18 jaar geleden

is bij dit type altijd de massa kabel voor aan de versnellingsbak komt roest tussen krijg je dit probleem en ooit werkt de centrale vergrendeling niet goed daardoor en soms gaan daardoor onder het starten ook spontaan de koelfinnen werken door de slechte massa

jbruggem (0), 18 jaar geleden

Dat klopt dat ook de sleutels van de centrale vergrendeling niet goed meer werkte, ik heb jammer genoeg reeds 1 nieuwe sleutel gekocht.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Eigelijk een slechte zaak dat je garage dit niet wist. Dit probleem komt bij meer Renaults voor en zeker een Renault garage had het eigenlijk eerder moeten herkennen.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Pieter, waar staat het dat Jos naar een Renaultdealer is geweest?

Zouden er echt dealers zijn die dit niet weten?????

willyvan (5) PRO, 18 jaar geleden

ja hoor klant van mij heeft dit meegemaakt tegen klant gezegd dat ie startkabel effe moest gebruiken(toen gaaf temp meteen goed aan en was ie gerustgesteld en durfde weer te rijden) klant was al 150 euro kwijt belde toen mij op omdat het uit de hand ging lopen is ongeveer twee jaar geleden en stond ie bij een renault dealer

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zeg toch ook niet dat hij naar een dealer is geweest... Maar jij weet toch ook hoe bedroevend het bij sommige dealers is helaas.

jbruggem (0), 18 jaar geleden

Henk en Pieter, De auto is voor dit probleem 4x bij dezelfde erkende Renault dealer geweest, ze komen nu met een betalingsvoorstel voor de gemaakte onkosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.