Renault Laguna: Versleten accu?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Ik heb eergisteren op het Carminat navigatiesysteem (pictogrammen) overeenkomstig de bekende handleiding van Eric (alias Kobe) een aux-aansluiting gemaakt. Is allemaal gelukt, PDA er op aangesloten en MP3-muziek afgespeeld via het systeem. Voor alle zekerheid heb ik ook even de motor gestart en laten draaien om te zien of er nog storende geluiden te horen waren. Was niet zo, dus: perfect! Dacht ik...

De PDA/MP3-speler wordt, indien er muziek of TomTom via het audiosysteem ten gehore gebracht moet worden, aangesloten via cinchkabels. Zit dus niet 'vast' aan audiosysteem gekoppeld. Eergisteravond PDA na de test mee in huis genomen. De kabels zijn uiteraard blijven liggen.

Gisteren is mijn vrouw met de auto weggeweest. Geen problemen. Vanmorgen heb ik de de kabels netjes weggewerkt. PDA en radio etc. werkte daarna nog uitstekend.
Maar vanmiddag stapte ik met mijn gezin in de auto om een rondje te gaan toeren, en dat werd aanvankelijk niets, want de auto startte niet. Eerst wat gepiep (van de startmotor denk ik, maar tot een omwenteling kwam het niet, en daarna alleen nog maar geknipper van alle dasboardlampjes en wat getik als van een wekker. Enfin, Routemobiel erbij gehaald en die had de auto gelukkig snel aan de praat. Conclusie: accu leeg... Vóórdat de monteur kwam heb ik voor alle zekerheid de aux-aansluiting weer ongedaan gemaakt, omdat ik bang was voor kortsluiting.

Na een rondje gereden te hebben auto weer stilgezet en met kloppend hart opnieuw gestart. Groot was mijn opluchting toen in het vertrouwde motorgezoem hoorde!

Nu heb ik na het aanbrengen van de AUX-aansluiting wel een drie kwartier (ongeveer) met het radiosysteem gespeeld zonder draaiende motor. Het kan dus zijn dat daardoor de accu een eind leeg gelopen was, maar is dat normaal? Ik kan het me niet voorstellen. Die nieuwe aux-kabels zijn wel aangesloten aan het audiosysteem, maar aan de andere kant van de kabeltjes was niets aangesloten, dus dat kan dan toch ook niet de oorzaak zijn, volgens mij. Dus mijn conclusie is: accu versleten.

Of is er iemand die andere ideeën heeft?

Groeten,

Leo

Leo IJ.

Geplaatst door Leo IJ. (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

andreas08 (0) PRO, 16 jaar geleden

in dit geval zou ik overgaan tot een vierpunsmeting om de dynamo en lading te testen
ook een accu test met een geladen accu een duurtest houden om de inhoud van accu te testen
en als dit niets oplevert dan overgaan tot een test om stroomafname te meten in rust

Leo IJ. (0), 16 jaar geleden

Accu (standaard Renault) was inderdaad aan vervanging toe.

3 1/2 jaar oud; wel vrij snel vind ik, maar voorruit: er zijn erger dingen, nietwaar?

Leo.

E.T.Wiersum (0), 16 jaar geleden

Een accu is een ding dat bij normaal gebruik 5 tot 7 jaar mee kan.
Maar eigenlijk is het een niet al te betouwbaar onderdeel van de auto dat elk moment tussen 0 en 7 jaar de geest kan geven.
Helaas.
Vooral de af fabriek gemonteerde accu wil wel eens snel overlijden.

jan1958 (0), 16 jaar geleden

milieuvriendelijk afvoeren en een nieuwe (zwaardere) accu monteren. kan je er weer een paar jaar tegen

JAN/DODGE (0) PRO, 16 jaar geleden

heb er een gehad 3mnd en stuk had 2jaar garantie dus bij de firma oplaten laten en bleek inwendige kortsluiting en heb toen een nieuwe gekregen,dus je weet het nooit(varta)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.