Renault Kangoo: Warm start wil slecht

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Goededag,

Onze Kangoo, bouwjaar 2003, 1.5 dCi heeft een vaag probleem. Koude start wil perfect, als je lang gereden hebt, start hij ook perfect, maar bij een kort ritje, waar hij net op temperatuur gekomen is, wil opnieuw starten niet, hij springt aan, en stopt hem meteen zelf weer. (Binnen halve seconde) De enige manier om hem aan de gang te krijgen, is doorstarten en gas geven, dan blijft hij lopen. Het probleem lijkt eigenlijk dus niet direct dat hij niet lopen wil, iets is het er niet mee eens en stopt hem weer.

Wat kan de oorzaak van dit vage probleem zijn, ik heb al een beetje rond gezocht, een storing in temperatuur sensor of nokkenas sensor zou een mogelijkheid zijn, maar heeft het zin om deze op willekeur te gaan vervangen?

Verder loopt hij dus probleemloos, rookt etc niet, heeft inmiddels 220.000 gelopen en we hebben er nog nooit iets geks mee gehad, nou ja, gebroken veren en een kapotte snelheidssensor op de versnellingsbak, leuk, midden op de snelweg zonder snelheidsmeter. Dit probleem heeft hij overigens al 2 jaar, er is in die twee jaar niets veranderd...

Wie heeft er een hint??

Rob_D

Geplaatst door Rob_D (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.