Renault Espace: waterpomp vervangen

Bouwjaar: 2002

hallo,ik heb hier een espace 2.2 DCi 130 pk waarvan ik de distributieset vervangen heb,bij renault zeggen ze dat men ook de waterpomp moet mee veranderen maar die wordt niet door de distributieriem mee aangedreven.mijn vraag is waar zit die waterpomp(ik denk onder deksel naast krukaspolie)en hoe moet men die veranderen en is er speciaal gereedschap voor nodig? alvast bedankt

Van11714

Geplaatst door Van11714 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Motor is 150 Pk. Waterpomp wordt aangedreven door distributie tandwielen. De waterpomp zit achter dekseltje die bevestigd is met 4 M6 bouten. Als je tegen de krukaspoelie aankijkt zit hij er linksboven.
Ik vervang de waterpomp alleen als er leksporen zijn. (Heb er nog maar 2 vervangen).

Vraag bij de dealer of deze auto ook in een terugroepaktie valt mbt de krukaspoelie. Dan heb je de multiriem,loop- en spanrollen van de multiriem gratis.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

bedankt voor u antwoord,motor is een 95 kw of 130 pk doch is hetzelfde systeem,kan u mij vertellen hoe ik zoveel mogelijk koelvloeistof kan aflaten zodat er niet te veel bij de olie loopt want zie nergens een stop die ik kan uitdraaien in het blok.groetjes gerrit

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan is het nog het oude type maar dat maakt niet uit, motoren zijn verder gelijk.

De onderste radiateurslang loshalen en ook de carterstop moet eruit. Je kan niet voorkomen dat er koelvloeistof in de motorolie komt.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

henk bedankt,is intussen gebeurd en heb ook de olie ververst,zat wel een litertje koelvloeistof bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.