Renault Laguna: Wel starten pas na 25 sec aanslaan

Bouwjaar: 2001

Heeft er iemand een idee wat dit zou kunnen zijn, bdp sensor, bobines, gasklephuis zijn al vervangen. Basisafstellingen stonden verkeerd, zijn weer goed ingeleerd naar 128. Auto rijdt ook op gas, maar de simulator is uitgeschakeld? Het lijkt alsof de motor wel wil, maar dan net niet genoeg benzine krijgt. Heb hem ook al afgetankt met goede benzine. Help.

mvloon

Geplaatst door mvloon (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een weekje op benzine rijdt, hoe slaat de motor dan aan? Leren de waarden weg als de motor op LPG loopt?

mvloon (0) PRO, 18 jaar geleden

Dit heb ik nog niet geprobeerd, maar na een aantal ritten blijft het starten toch even slecht, heb niet opnieuw gekeken naar de weggeleerde waarden. Auto gaat soms wel op noodloop, niet meer dan 3000 toeren.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan zouden er toch ook storingen uit te lezen moeten zijn als ie in noodloop gaat. Hiermee verder zoeken denk ik.

mvloon (0) PRO, 18 jaar geleden

Vreemd genoeg ontstaan er geen foutcodes meer nadat ook het gasklephuis vervangen is.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Toch auto uitlezen en sensoren enz. bekijken op het moment dat de auto niet goed loopt, hiermee moet een ervaren technicus kunnen ontdekken wat er mis gaat.

luca1 (0), 18 jaar geleden

em de koelvleoistof sensor vervangen .

gr Jan die verzorg de koudstart mede.

sgm (0), 18 jaar geleden

Kan een lekkende LPG klep de oorzaak zijn? Rij eens een tijdje op benzine en dan weer starten, eventueel koud.

Verder is bij mijn auto de storing gasklephuis een storing computer gebleken...

mvloon (0) PRO, 18 jaar geleden

Bleek het de motormanagment computer te zijn, of de computer/zekeringekast met bediening van startonderbrekerfuncties?

sgm (0), 18 jaar geleden

De motormanagementcomputer links onder de accu.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoe lang zit de benzine al in de tank.De benzine verouderd na ongeveer 3 a 4 mnd.Tap de tank af en doen er nw benzine in.Ga een stuk rijden en probeer het uit.

mvloon (0) PRO, 18 jaar geleden

Storing nu inmiddel opgelost, probleem had 2 oorzaken, Gasklephuis defect, bedrading gasklephuis had signaal verlies in stekkerverbinding op computer. Na vernieuwn computer was het nog niet opgelost, na vernieuwen complete bedrading wel.

sgm (0), 18 jaar geleden

Duur geintje. Heb je alle kosten moeten betalen?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

wij hebben exact hetzelfde gehad, alleen wilde hij bij ons soms helemaal niet aanslaan. oorzaak: een lekkende bovenste radiator slang op thermostaat huis. kun je zien want dan hangen aan de onderkant van de slang sporen van opgedroogde koelvloeistof. de koelvloeistof loopt dan regelrecht de kabelboom in die er recht onder hangt! na verloop van tijd gaan de draden onderin coroderen. als je ooit zo'n ding binnen krijgt met vreemde storing omtrent aanslaan (en je hebt niet direct een aanwijsbare mm storing) is dit altijd de oorzaak. sytze

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

o ja, kan je testen door ff flink te morrelen aan die kabelboom tijdens het starten! misschien klein ontwerp foutje door renault?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.