Renault Laguna 2002: wiellager??

Bouwjaar: 2002

Een vraag aan u allen,

Bij het insturen van een bocht (met name rechts) hoorde je als je op de snelweg een soort Knakkend geluid ergens bij de voorwielen Niet te scherp sturen maar bijv van snelweg veranderen.
Het geluid was eerst alleen dan te horen.
Later is er echter ook als er rustig rijdt op een mooie gladde weg dat je bij "slingeren" van rechts naar links een soort whoev, whoev, whoev geluid hoort. Het is nu ook al te horen als er op de snelweg flink word doorgereden, en dan rechtuit (bij 140/150km per uur). Het geluid hoor je met name op hele mooie gladde wegdek. Aan de banden kan het niet liggen zijn allemaal net vernieuwd, wiellager linksvoor vervangen, Door verschillende garage's en oa een deelkeuring aandrijving van de ANWB niets gevonden. Kogels aandrijfassen allemaal goed. OOk is al een x de aandrijfas van de besuurderszijde verwisseld maar echter zonder resultaat. wie weet het zal het misschien toch de wiellager aan de passagierszijde kunnen zijn?>?

richard9648

Geplaatst door richard9648 , lid sinds 15 jaar geleden

2 Reacties

FredK, 14 jaar geleden

Een knakkend geluid kan van een homokineet komen van één van de aandrijfassen. Rijdt eens rustig rond met max stuuruitslag li en rechts en luister dan eens goed of je het geluid kan reproduceren. Heb zelf al eens een aandrijfas re laten vervangen (laguna GT 2003) omdat er een trilling in de wagen zat. Ook hier kon de garage niet echt iets aan zien vooraf. bleek toch stuk.
Een defect lager geeft meestal niet het geluid wat jij omschrijft, maar is moeilijk te beoordelen zo .

richard9648, 14 jaar geleden

Ja dat is nou juist het gekke als ik het stuur helemaal omdraai links.rechts, dan hoor je echt helemaal niets al ga je rond met piepende banden. Links is de as al een x vervangen door een ander exemplaar maar het geluid bleef er in zitten. (is gedaan bij het bedrijf waar ik deze auto gekocht heb, en zij hebben er mee gereden). En de auto is al door 3 garages nagekeken en hij heeft een deelkeuring "aandrijf gedeelte" gehad bij de ANWB.
Het geluid is ook echt goed te horen op een mooi glad bitumen wegdek. Op een oud wegdek hoor je bijna niets. Het is wel erger geworden na verloop van tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.