Renault Clio: zekering 14 brand door clio

Bouwjaar: 1996

Weet iemand wat er allemaal op zekering 14 zit.Dit is een 10 a zekering.In het handboekje staat interval ruitenwisser.Maar er zit dus ook je linker achterlicht op.Maar verder ???

Ik vraag dit omdat de linkerachterlicht het niet meer doet.Ik heb het lampje vervangen en toen deed hij het nog niet.Bij het zoeken naar een kapotte zekering kwam ik erachter dat zekering 14 eruit lag.Connector van het achterlicht unitje eruit gehaald maar de zekering bleef eruit knallen.Dus kortsluiting maar waar?

De rest van mijn lichten werken wel.Zelfs mijn linker remlicht.Heeft iemand hier ervaring mee?

mvg, Nordin

Nordin8217

Geplaatst door Nordin8217 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nordin8217 (0), 18 jaar geleden

Het probleem is al inmiddels al opgelost.
probleem lag bij een autoradio die ze er in hadden geplaatst, toen ik de radio bedrading heb afgekoppeld, was het probleem opgelost, wanneer men een auto radio plaatst hoeft men de massa kabel niet aan te sluiten, de antenne input kan als massa dienen, waardoor men dus twee massa's had waarvan één daarvan dus het kabeltje ergens een kortsluiting gaf.

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nordin, 2 massa's aan een autoradio mag geen problemen geven. Het lijkt er meer op dat de extra massa die voor de radio gebruikt werd geen massa was maar een geschakelde +. (Komt stroom op als je de verlichting of het contact aanzet). Als je deze dan als massa aan je radio doet, krijg je via de massa van de antenne inderdaad kortsluiting. Sjaak.

Nordin8217 (0), 18 jaar geleden

Inderdaad! de verwarring bij het aansluiten van die radio was inderdaad door aan te nemen dat de zwarte draad de massa draad was waardoor dan snel problemen ontstonden.
alvast bedankt voor je opmerking. Nordin

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.