Renault Scenic: zwakke verlichting display radio, kloje en buitentemperatuur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6

Sinds kort zijn de displaygegevens van de (origineel ingebouwde) radio/cd, klok en buitentemperatuur nauwelijks meer te lezen.
Het schijnsel is zeer zwak. Dealer suggereerde dat mogelijk de printplaat defect is en evrangen zou moeten worden.
Heeft iemand ervaring met dit euvel? En weet iemand waar ik de uitbouwinstructies kan vinden?
Vroeger had je nog de vraagbaak van Piet Olyslager maar deze versie van de scenic is nooit uitgegeven.

Emile

waege003

Geplaatst door waege003 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

meestal zijn de lampjes defect, denk dat die 1.2 watt zijn

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Heb je niet aan de dimmer gezeten? Het display is zeer simpel te verwijderen, 1 lijstje losklikken en ik dacht aan weerszijden van het display 1 torx schroefje. Dan zitten er nog 2 stekkers op die je makkelijk los kunt klikken en dan kun je makkelijk bij de lampjes als deze tenminste los zijn te vervangen.

waege003 (0), 12 jaar geleden

Bedankt alvast voor deze reacties, maar het betreft niet de verlichting van het dashbord, dat is allemaal OK.
Maar wel de LED-verlichting van kleinere display van radio, klok en thermometer (exact in het midden tussen bijrijder en bestuurder in) en deze is niet dimbaar.

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Er zijn trouwens ook bedrijven die ze repareren, ik heb er zelf ooit 1tje opgestuurd naar actronics. Binnen een week gerepareerd terug voor fractie van nieuwprijs. Of google anders eens tros radar dashbord scenic.

't garagistje (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote='t garagistje]meestal zijn de lampjes defect, denk dat die 1.2 watt zijn[/quote]
Hebben ze het paneeltje gedemonteerd en de lampjes gecontroleerd bij de dealer?

Heino4267 (225), 12 jaar geleden

Dat centrale paneeltje wordt verlicht door twee lampjes. Die branden voluit als je licht uit staat en "gedimd" als het licht aan staat.
Je kan zelf controleren wat de oorzaak is door de aanwijzingen van Jeroen op te volgen: voorzichtig paneeltje losklikken en verder kijken.
Als er lampjes in zitten die niet meer branden zijn vaak de lampjes defect, dus de houder linksom draaien, uitnemen en bij de dealer nieuwe halen.
Als ze nog wel branden maar te zwak, is de aansturing niet in orde. Dan moet je zoeken waarom ze in de gedimde stand worden aangestuurd. (Dat is trouwens dezelfde voeding van de overige verlichting die dimt bij lampen aan. als die andere lampen wel dimmen, moet je verder zoeken)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.