Rolls-Royce Silver Shadow 1978: olie zweten

Bouwjaar: 1978, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat

Beste,
Jaarlijks ga ik met de wagen naar de keuring. Al zowat 10 jaar wordt telkens de opmerking op het keuringsverslag gegeven dat er koelvloeistof- of olielekkage is. "Nauwlettend in het oog houden".
Telkens elk jaar opnieuw. Beter zelfs: vorig jaar werd er niets vermeld op het verslag. Dit jaar ontving ik terug de opmerking op het verslag met de mondelinge mededeling van de technieker dat ik volgend jaar er niet meer zou doorgeraken wegens strengere (nieuwe) regels. Dwz serieuze kosten. Wellicht motor-boite uitbouwen om de dichtingen te vervangen. Ik heb nog een andere Engelse oldtimer (Austin Healey) die ook een beetje lekt maar ik heb een alu-plaat onder het motorblok geplaatst die oliedruppels kan opvangen. Mijn vraag: bestaat zo een opvangplaat voor een Silver Shadow? Alvast bedankt voor de reacties.

Jaggy

Geplaatst door Jaggy , lid sinds 14 jaar geleden

4 Reacties

Hans4040 PRO, 5 maanden geleden

Ik denk niet dat Rolls-Royce een olie opvangplaat in de handel heeft.
Je zal zelf iets moeten maken...

    Bedankt Hans, ik heb nu iemand gevonden die "bezig" is met een plaat te ontwerpen. Kan wel nog even duren. Maar blijkbaar zou de olielekkage eerder komen van de kurken dichting van het kleppendeksel. Na 44 jaar zou dit verzadigd zijn en door de druk zou de olie langs daar lekken en de motor afdruipen tot beneden... Zou een gekend probleem zijn bij deze motoren. Een garage in mijn buurt die veel aan oldtimers werkt zou die klus kunnen klaren voor een kleine "1000€": de dichting zelf kost maar een 130€ maar alles boven dat kleppendeksel moet uitgebouwd en teruggeplaatst worden. + de kostprijs van een oliewissel (de olie zou er best afmoeten). Ik denk dit te laten uitvoeren ergens in mei-juni. Als je wil hou ik je op de hoogte. Beste groeten,Tony - Jaggy, 5 maanden geleden

Jaggy, 4 maanden geleden

Hey iedereen, ik ben tot de vaststelling gekomen dat het "zweten" afkomstig is van de pakking in kurk van het kleppendeksel. Deze zou dus best vervangen worden. De pakking kost een 30 pond. Maar om deze te vervangen moet gans de "bovenbouw" er af... Geschatte kostprijs ergens een 700€.

Hans4040 PRO, 4 maanden geleden

Tja...Rolls-Royce rijden kost een beetje.
Maar je bent er wel achter wat de oorzaak is.
Een beetje sleutelen dus.
Zoek wel even uit wat het aanhaalkoppel van de klepdeksel is, want als de boutjes te strak aangedraaid worden gaat de pakking weer lekken.
Succes.

Jaggy, 4 maanden geleden

Bedankt Hans, ik laat het wel doen door iemand die dit nog al gedaan heeft. Maar zeker bedankt voor de reply. Nog een fijne avond, Tony

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rolls-Royce Silver Shadow of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.