Rover 400: Aanjager alleen stand 3 en 4??

Bouwjaar: 1996

Hallo,
Ik heb een Rover 416Si uit 1996 en heb daar een raar probleem bij. De aanjager doet niets op stand 0 (logisch), maar ook niks op stand 1 en 2! Totaal geen luchtverplaatsing je hoort niks. Stand 3 en 4 werken daarentegen weer wél! Dit kan volgens mij geen zekering zijn, maar wat zou het wel kunnen zijn? Zou het aan het knopje kunnen liggen, of gebroken bedrading, of zal er iets in de kachelmotor defect zijn?
Bedankt!

ZoD

Geplaatst door ZoD (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

kachelweerstand zit achter dashboardkast.

ZoD (0), 19 jaar geleden

Kan ik deze weerstand makkelijk herkennen? En ik kan hiervoor een nieuwe weerstand kopen bij de dealer? (voor zover die nog bestaat haha).

paulmichiel (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik weet zo even niet uit mijn hoofd waar deze precies zit maar ga desnoods naar de Honda dealer (zelfde auto behalve motor en bak). Oorzaak van het defect raken is vaak een vervuild pollenfilter, ook deze zit achter het dashboardkastje.

johnny5745 (0), 18 jaar geleden

kachelweerstand kost 40euro bij de dealer.
met een paar lampjes van 12/50watt met steekvoeten ( leeslampjes )in de plaats van de weerstanden solderen is de probleem opgelost.

john5657 (0) PRO, 18 jaar geleden

kachelweerstand kost 40 euro en zit met 2 schroeven op de kachelmotor gemonteerd(je ziet alleen de deksel en de twee schroeven

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.