Rover 400 416Si: Koelventilator komt niet in

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16k4F

De koelventilator van de radiateur komt niet in. De ventilator heb ik getest en deze loopt als ik er spanning opzet.
Het relais heb ik ook al verwisseld maar tot nu toe geen resultaat.( Als ik de stekker van de bruine sensor afhaal begint de ventilator wel te lopen, heb ik net ontdekt) De sensoren (bruin en blauw) op de aluminiumkoelleiding heb ik ook al anderen ingezet maar steeds geen resultaat.
Waar moet ik nu gaan zoeken?

Smit10985

Geplaatst door Smit10985 , lid sinds 17 jaar geleden

3 Reacties

etienne2952, 14 jaar geleden

ik heb precies hetzelfde probleem met mijn mgf weet je mischien wat het probleem was bij jou? dat zou mij denk ik wel verder kunnen helpen.

b.v.d. groeten etienne

Smit10985, 14 jaar geleden

Het probleem met de ventilator is nooit opgelost. De motor had zoveel schade opgelopen dat deze compleet vervangen diende te worden. Ik heb toen maar besloten de auto te slopen en de onderdelen te verkopen. Dus wie nog iets zoekt?
Groeten, Timen

rover400cr, 14 jaar geleden

Ik heb ook dat probleem gehad. Bleek uiteindelijk te worden veroorzaakt door het dopje dat op het plastic tankje met koelvloeistof zit. Daar zit een drukventieltje in en dat schijnt het te probleem te kunnen verzoorzaken. Maar ik kwam hier achter doordat het koelwater borrelde bij een hete motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.