Rover 200: Kop aantrekken

Bouwjaar: 1998

Hallo;

Rover 216 1600/16v lekkekoppakking gehad nu moet ik de kop terug plaatsen wie weet de aantrek volgorde en de aanhaalmomenten van de kopbouten en moeten de kopbouten ook vervangen worden.

mvg. Frank Tilman.

Frank3186

Geplaatst door Frank3186 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tinus11474 (0), 18 jaar geleden

wat de aantrek volgorde en het aanhaalmoment van je rover is
weet ik zo 1-2-3 niet , maar de kopbouten moeten wel vervangen
worden , heb je de kop trouwens ook af laten vlakken ?? rover is
hier vrij gevoelig voor , anders zit je straks weer met een lekke
koppakking.

gr. Tinus

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Kopbouten hoeven normaal gesproken niet vervangen te worden.Zorg wel dat je het laatste type koppakking hebt met stalen pasbusjes erbij.Aanhaalmoment is 1e 30 nm + 180 graden + 180 graden.Als je geen hoekmeter hebt er staat een streepje op de kopbout.Aantrekvolgorde heb ik op dit moment niet onder handbereik maar is zo als bij elke motor van het midden uit

groet Michael

pulsejetrofiel (0), 18 jaar geleden

cilinderkopbouten moeten zeker wel vervangen worden, het zijn immers rekbouten. door hergebruik kan de diameter vervormen, en daardoor neemt de sterkte drastisch af.

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb al heel wat cilinderkoppen er af gehad en eigenlijk maar een paar kopbouten vervangen.Officieel moet je ze in lengte opmeten maar uit ervaring kan ik zeggen dat ze eigenlijk altijd aan de goede maat zijn.

michaelf (0) PRO, 18 jaar geleden

Aanvulling op mijn eerste bericht 1e keer is geen 30nm maar 20nm.
Kopbouten kun je opmeten door ze met de hand in het motorblok te draaien als je dan meer als 97mm meet van het motorblok tot de onderkant van de kop van de kopbout dan vernieuwen.
Aantrekvolgorde:
9-5-1-3-7
10-6-2-4-8

groet Michael

Garage_LUX (0) PRO, 18 jaar geleden

Het is precies zoals Michael zegt
Rover gaat zelfs nog verder en zegt dat de bouten in dezelfde gaten teruggezet moeten worden als waar ze uitgekomen zijn

Frank3186 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties, ik heb de kopbouten vervangen en ook het nieuwe type koppakking met de stalen pasbussen gebruikt, hij loopt weer prima.

Frank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.