Rover 75: Lekkage in de Rover 75 2.0 Cdt

Bouwjaar: 2000

Hallo andere Rover 75 liefhebbers,

Ik heb een vraag : Mijn Rover lekt in de kofferbak en het water hoopt zich op bij het reserve wiel want daar stond al 8 cm water in .
Ik had het nog niet zo snel in de gaten maar de ruiten besloegen in de zon toen ging er bij mij een lampje branden dus ik ging verder kijken.
Als ik hard had geremd dan was het water vanuit de ruimte waar het wiel ligt over de verhoging heen gekomen en zo in het binneninterieur gevloeit dus nu is de onderkant van het gehele binnenvloerbekleding heel erg nat.
De oorzaak van de lekkage denk ik is, de sierbestripping aan de buitenkant waar om de 30 cm gaten in zitten en waar als het regent steeds druppels aanhangen aan de binnenkant.
Nog een oorzaak is denk ik de achterlichten wat niet goed afdicht.

Weet iemand van de Rover 75 rijders wat de echte oorzaak is daarvan en wat je moet doen om het water vanonder het binnentapijt te halen.

Verder is het een schitterende auto om mee te mogen rijden en de diesel is fluisterstil

Nog een vraag en waarom slijten mijn banden zo schuin af en heeft de 2.0 cdt diesel moter een distriebutie riem of zit er gewoon een ketting in net als bij alle BMW moters.

Al vast bedankt voor de moeite voor beantwoorden van mijn vragen.

feinherb

Geplaatst door feinherb (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 19 jaar geleden

kijk eens of er onder het reservewiel een dop of een gat zit, anders zelf een gat in maken tot de oorzaak gevonden is. Blijft het in de auto zelf in ieder geval droog.

feinherb (0), 19 jaar geleden

Ha Sjaak,

Er zit geen rubberen dop onder het reserve wiel maar kan er wel 1 in maken, ik heb het er nu uitgeschept met een bekertje en drooggemaakt met een doek.
Het is onder het hele tapijt van de auto terechtgekomen .
Mogelijk is het de sierbestripping of de 2 luchtroosters aan de zijkant van de koffer die uitkomt in de achterste wielkasten waar bij nat wegdek water tussenloopt zo de koffer in, maar weet dit nog niet zeker ik ben het nog aan het uitzoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.