Rover 400: Motor loopt onregelmatig in opwarmfase

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Rover 416 1.6 16V bj. 1999
De motor loopt in de opwarmfase zeer onregelmatig. Direct na het starten loopt de motor perfect rond. Na ongeveer een halve minuut gaat hij echter onregelmatig lopen. Als de motor eenmaal goed warm is loopt deze weer heel mooi rond.
Het volgende is allemaal al gebeurt:
• Nieuwe bougies, kabels, rotor en verdeelkap.
• Controle op vacuümlekkage (alles goed)
• Stekkers bekeken op oxidatie en ingespoten met WD-40 (geen afwijkingen)
• Koelvloeistoftemperatuur-sensor, inlaatluchttemperatuur-sensor, gaskleppositiesensor gemeten op weerstand en spanning (geen afwijkingen geconstateerd)
• Vacuümslangen doorgeblazen en vanaf het spruitstuk t/m de computer vacuüm gezogen (alles goed)
• Uitgelezen met de Bosch KTS, geen fouten in het geheugen. De meetwaarden voor de temperatuursensoren en de gasklepstand zijn allemaal logisch.
• I.v.m. koelvloeistoflekkage cilinderkoppakking, inlaat-en uitlaatpakking vervangen (helaas is het probleem van het onregelmatig lopen hierdoor niet veranderd)

Wie heeft er ooit een soortgelijk probleem gehad en/of wie heeft nog enkele tips?

fkha

Geplaatst door fkha (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Schoen (0), 17 jaar geleden

Mijn auto heeft het zelfde probleem.
Ik heb ook al de bougies, kabels, verdeler en rotor vervangen enige wat ik me nog kan bedenken is dat de bobine niet meer goed is, deze ga ik komende week vervangen.
Het ligt in ieder geval niet aan het brandstofsysteem, want ook als hij bij mij op dat moment overschakelt op gas blijft hij slecht lopen.
Merk je verder met rijden nog vreemde dingen zoals slecht oppakken of afslaan?

fkha (0), 17 jaar geleden

[quote=Schoen]Mijn auto heeft het zelfde probleem.
Ik heb ook al de bougies, kabels, verdeler en rotor vervangen enige wat ik me nog kan bedenken is dat de bobine niet meer goed is, deze ga ik komende week vervangen.
Het ligt in ieder geval niet aan het brandstofsysteem, want ook als hij bij mij op dat moment overschakelt op gas blijft hij slecht lopen.
Merk je verder met rijden nog vreemde dingen zoals slecht oppakken of afslaan?[/quote]
Hoi Schoen,
Inderdaad slaat de auto snel af tijdens het rijden in de opwarmfase. Dit is natuurlijk ook wel logisch als de motor slecht loopt.

Schoen (0), 17 jaar geleden

van snel stilvallen heeft mijn motor geen last in de opwarmfase. Ik heb afgelopen week er bij mij een aggressieve injectorreiniger door de benzine gedaan en dit geeft al een redelijke verbetering, aangezien ik op lpg rijd gebruik ik niet erg veel benzine, maar na nu een halve tank leeg te hebben gereden is het schudden bij stationair wel wat minder geworden.
De bobine was niet op voorraad, deze krijg ik als het goed is dinsdag en dan monteer ik hem meteen.

rover400 (0) PRO, 16 jaar geleden

hai hallo ik heb ook een rover 416 si van bouwjaar 99 met het zelfde probleem er is al van alles gebeurd aan de auto volledig nieuwe ontstekking, reiniging van injectoren en gasklep druk en brandstof toevoer gemeten waren goed, nieuwe koppaking plus inlaat spruitstuk pakking nieuwe tempsensor van koelwater compressie is gemeten en hij is uitgelezen geeft geen fout meldingen aan. er is ook gekeken naar lucht lekkage dit is ook allemaal in orde. het probleem bij mijn auto is het volgende : als je auto start loopt hij prima rond maar na een paar tellen begint het blok te schudden en begint steeds slechter te lopen tot dat het blok warmer begint te worden neemt het schudden af en loopt hij zoals het hoort in de opwarmfase slaat motor ook af bij afremmen kan hij toerental niet opvangen. als je inmiddels een oplossing hebt gevonden hoor ik het graag

fkha (0), 16 jaar geleden

Hoi Gerard,

Op dit moment heb ik voor jou ook geen oplossing. We hebben het eigenlijk opgegeven en de klant ermee laten zitten. Het lag nogal moeilijk daar het een verkoopauto was.
Wat ik eventueel nog als mogelijkheid heb is volgende:
Misschien is de aansturing van het actief koolfilter niet goed, zodat er teveel benzinedampen bij de verbranding komen in de opwarmfase. Of van daar uit een valse lucht? Probeer de slang naar de inlaat een dicht te knijpen.

Succes, Frans

ruud lemmers (0) PRO, 16 jaar geleden

lambda sensor vervangen bij mij was het probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.