Rover 75: Motor raakt oververhit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V6

Hoi allemaal,
Sinds gisteren raakt mijn motor vanuit het niets ineens oververhit. Zodra ik m'n gas loslaat valt íe direct terug in normale bedrijfstemperatuur. Als ik het toerental weer iets laat oplopen of iets harder ga rijden staat de temperatuurmeter direct weer in het rood. Dit oplopen van de temperatuurmeter gaat dus niet geleidelijk, echt binnen een halve seconde staat ´ie in het rood. Dit lijkt me geen thermostaatprobleem maar waar moet ik het dan zoeken? Ik heb geen waterlekkage, had ook m'n kachels binnen vol open gezet maar had niet het idee dat er warme lucht uitkwam. Vanochtend heeft manlief nog een korte testrit gemaakt, toen was er niets aan de hand maar ik durf nu eigenlijk geen lange ritten meer te maken. Iemand een suggestie hoe we dit probleem kunnen oplossen?
Bij voorbaat dank!

Sabine

zwederlander

Geplaatst door zwederlander (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik denk niet dat de motor over verhit raakt. Dit is meer een foutief aangeven van de temperatuur.

Lijkt op een losse verbinding die reageert op het toerrental (trillen?).

zwederlander (0), 11 jaar geleden

Hoi,
Dacht ook inderdaad na verdere controle dat het een losse verbinding was. Totdat een week of twee terug ik terugkwam van boodschappen doen er witte rook onder de motorkap vandaan kwam. Bleek dat het thermostaathuis was afgebroken/gescheurd. Dus een nieuw thermostaathuis geplaatst, en alles werkt weer naar behoren.
Probleem is dus opgelost! Dank!
Sabine

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.