Rover 200: Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Sinds enige tijd startte de motor van mijn Rover 216 SI Automaat niet meer zo best. Wanneer ik contact maak, hoor ik de startmotor wel draaien, maar deze slaat de motor niet aan. Hij startte al moeizaam de laatste tijd, maar nu helemaal niet meer?

Ik ben zelf niet zo'n autokenner, maar kan het zijn dat de bendix van mijn startmotor niet helemaal eruit komt, of is het misschien iets anders?



J. Staaks

Jstaaks

Geplaatst door Jstaaks (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ww9078 (0) PRO, 13 jaar geleden

ik ben bang dat er iets meer duidelijkheid nodig is om hier een passend antwoord bij te krijgen .

met moeizaam starten...bedoel je daarmee dat de startmotor langzaam rondgaat?.....of dat de motor moeilijk aanslaat?

Jstaaks (0), 13 jaar geleden

Dat de motor moeilijk aan sloeg, maar nu al helemaal niet meer. Elke keer werd het starten van de motor moeilijker. De startmotor zelf draait zover ik weet niet langzaam rond.

Een manier hoe ik de motor aangeslagen kreeg, was door een stuk of 20 keer snel contact te maken. Eerder door mijn sleutel een minuut op het contact te houden, totdat het geluid van de startmotor afnam. Daarna snel contact verbreken en opnieuw maken. Dan sloeg de motor ook aan.

ww9078 (0) PRO, 13 jaar geleden

als ik op basis hiervan een gokje moet wagen, ga ik als snel in de onsteking zoeken of in de brandstofdruk......

Jstaaks (0), 13 jaar geleden

Heb een vriend gebeld met enige kennis van auto's. Volgens hem komt de bendix niet snel genoeg uit de starter waardoor hij het vliegwiel niet pakt. Zou dat een mogelijkheid zijn?

ww9078 (0) PRO, 13 jaar geleden

als dat het geval zou zijn zou er een hoop geratel bij het starten te horen moeten zijn ....
maar als ik naar je verhaal luister draait de startmotor op een normale manier rond?... dan zou je de startmotor in principe weg kunnen strepen.

hebben we een onsteking tijdens het starten?... hebben we voldoende brandstof daar waar we het willen hebben?

als de motor op een normale manier start............maar niet aanslaat,zullen we het in andere oorzaken moeten zoeken.

VFR16V (0), 13 jaar geleden

Controleer de massakabels eens...

Jstaaks (0), 13 jaar geleden

Massakabel gecontroleerd, waren prima. Gisteren geprobeerd om de startmotor eruit te halen, 1 bout was versleten en wilde dus niet los. Vervolgens eens geprobeerd om de motor aan te slaan dmv een schroevendraaier op de contacten van de startmotor. Dit mocht enigzins baten, de motor sloeg een stuk sneller aan, maar uiteindelijk was het probleem nog niet verholpen.

Ik begin te denken dat het een elektrisch porbleem ergens is. Mja, mijn kennis van auto's is echter niet zo best, kan er ver naast zitten. Zou het kunnen liggen aan het startrelais?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.