Rover 75: Nieuwe wielen, R75 stuurt waardeloos

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 V6

Ik heb sinds kort nieuwe wielen onder mijn Rover 75. Mijn banden waren aan vervanging toe, dus ik heb meteen maar nieuwe 17" velgen gekocht in plaats van de 15" stalen wielen die erop zaten. Het zijn 17" 7.0 J ET 40 wielen met Barum Bravuris 2 banden met de maat 205/50/17 (Continentals). Volgens de velgenwinkel waren deze geschikt voor de 75.

Sinds de nieuwe wielen erop zitten rijdt de auto echter waardeloos. Het lijkt wel of ik constant door spoorvorming rijd en alsof de auto gewoon niet meer strak rechtdoor wil, bloednerveus rijdt hij... Ik heb hem vervolgens laten uitlijnen maar dat heeft niets geholpen. Volgens mij heeft het te maken met de ET waarde van de nieuwe velgen. Zou dit de oorzaak kunnen zijn? En is dit te verhelpen of moet ik terug naar de velgenwinkel omdat ze me iets hebben verkocht dat niet passend is? En als dat zo is, welke maten en waardes moet ik dan hebben bij 17" velgen?

Alvast bedankt voor de hulp!

Rover75V6

Geplaatst door Rover75V6 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

als de et waarde niet goed is heeft dat gevolgen voor het rijden en de lager belasting.
kijk op de oude velgen wat de et waarde is dan weet je wat de nieuwe moeten zijn.
klopt dat niet dan zijn het de verkeerde.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.