Rover 400: Onderdelen-waar nog direct te krijgen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik woon in het buitenland maar binnekort kom ik weer even naar NL en wil van de gelegenheid gebruik maken om onderdelen mee terug te nemen voor een rover 400/1999. Ik verblijf in Amsterdam west en den haag centrum. Wie kan mij aaan adressen helpen van dealers/slopers die nog onderdelen in voorraad hebben? In eerste instantie zoek ik een radiatorslang, maar misschien ook een koppelingsplaat en rol of onderdelen (kogellagers) voor de versnellingsbak. Voor ik vertrek laat ik de bak uit elkaar halen om te zien wat ik precies nodig heb. Wat er namelijk aan de hand is dat de de auto enorm hobbelt bij optrekken in de 1ste versnelling bij een koude motor (alsof je met flink gas in de 2de probeert te vertrekken; na een keer of 4 optrekken gaat het weer normaal). Ook als ik snelheid verminder en de auto remt af op de motor, begint íe te hobbelen. Omdat e.e.a. alleen te compenseren is door met de koppeling te compenseren, denk ik dat de koppelingsplaat inmiddels (vorig jaar vervangen) ook wel weer versleten zal zijn.

rover400cr

Geplaatst door rover400cr (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

max71 (0), 17 jaar geleden

komt dat bokken bij het optrekken niet door olie lekkage kan ook zijn dat men bij montage van de koppelings plaat er met vette vingers heeft aangezeten, heb je toen allen de plaat vervangen of de hele set dus plaat druklager en druk groep

rover400cr (0), 17 jaar geleden

De hele set is vervangen. Ik zou denken dat er als er bij de plaatsing vet op gekomen is dat dat er inmiddels toch wel weer vanaf gesleten zal zijn? Ik heb in een eerder probleem ook al eens gemeld dat ik niet kan terug schakelen naar de 1ste versnelling als de auto in beweging is. (antwoord was toen dat ik sowieso nooit moet terugschakelen naar 1 als de auto nog in beweging is maar ik leef in een bergachtig gebied en als je in file de berg opgaat en de 2e red het niet meer moet ik toch echt terug kunnen schakelen). M.a.w. het lijkt me dat, hoewel de koppeling er mee te maken kan hebben (zou die plaat om de een of andere reden niet goed aangedrukt worden?) het echte probleem in de versnellingsbak ligt. Ook de versnellingsbak is zo'n twee jaar geleden uit elkaar gehaald. Een koggellager (die met de staafjes) was toen versleten. Alle koggellagers zijn toen vervangen.

fast blue 166 (0), 17 jaar geleden

vis in de haag = 1 hele grote dealer.
gaar eens per week naar engeland voor zijn onderdelen.
suc6
erwin.

rover400cr (0), 17 jaar geleden

bedankt, ik zal het adres etc. eens opzoeken. Meer suggesties zijn welkom!

rover400cr (0), 17 jaar geleden

contact opgenomen met JJ.Vis www.vislandrovers.nl maar ze verkopen alleen Land Rover onderdelen helaas! Of is het een andere dealer met de naam Vis???

fast blue 166 (0), 17 jaar geleden

nee,de naam is juist.mogelijk dat je met de motor-code verder komt.kan mogelijk ook in 1 landrover zitten.
het = waarschinlijk een 20 t 4 motor.mischien in een discovey met dezelfde motor
suc6

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.