Rover 75: resonerend geluid bij Rover 75 als snelheid boven de 120 komt.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Onze Rover 75 is feitelijk in prima staat. De auto heeft eigenlijk alleen een min of meer vervelende "handicap".
Zodra ik een snelheid heb boven circa 120 km/uur (toerental van ongeveer 2400 t/min) dan klnikt er onder het dashboard een soort resonerend ratelend geluid. Het lijkt of er een papiertje in het luchtsysteem zit. Dat lijkt in praktijk echter niet zo te zijn, want bij het gebruik van de ventilator verandert er eigenlijk niks. De auto blijft gewoon goed rijden, ook kan ik gewoon door accelereren, maar dan wordt het geluid wel steeds sterker. Ik begrijp er niks van. Een klap op het dashboard helpt niet, het wordt dan niet erger maar ook niet minder. Ook lijkt de winddruk van buiten van invloed te zijn, maar dat zou ook kunnen omdat de motor bij meer winddruk simpelweg harder moet werken en dus meer gaat trillen.

Is er iemand die weet wat dit zou kunnen zijn? Het is natuurlijk een enorme kostenpost om dit op te lossen door het hele dashboard uit elkaar te halen.

Dank voor een afdoende oplossing.

tomvED

Geplaatst door tomvED (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Probeer die raamlijsten eens vast te zetten of haal ze er af. Ik heb eens een ramenman eens horen klagen hoe #$%^*@ die lijsten zaten en hoeveel troep er onder gaat zitten. Succes.

tomvED (0), 14 jaar geleden

Dank voor jouw analyse. Klinkt als een logische verklaring. Toch nog een vraag van een typische leek:
Wat bedoel jij met de raamlijsten? Zitten die aan de buitenkant? Zijn dat de rubber randen om de voorrruit? Of zit het aan de binnenkant wellicht? Waar moet ik in dat geval naar kijken?

Dank voor nogmaals jouw respsons.
Tom

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Die RVS stroken gaan door de wind resoneren. Doe er plakband op om te zien of het werkelijk de oorzaak is. Is het raam kort geleden gewisseld. Volgens mij moet de luchtstroom buiten de oorzaak zijn. Of u probeert stilstaand met de motor op 2400 toeren te zien of het dan ook ratelt. Groetjes

Sjoerd Q (0), 14 jaar geleden

Hallo Tom,

Zijn je buitenspiegels soms voorzien van een chrome cap??? Vaak blijkt dit de oorzaak te zijn. Een zeer geringe speling veroorzaakt bijgeluiden.
Succes,
Sjoerd

tomvED (0), 10 jaar geleden

Dat was het euvel. Dank.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.