Rover Overige 1990: riem gesprongen

Bouwjaar: 1990

Onlangs zijn de alternator en de waterpomp vervangen. De riem sleepte nu en dan. Vandaag is die gesprongen. Eerst had mijn vrouw gezien dat het lichtje van de batterij brandde en later dat de meter van het waterniveau hoog stond. Ze heeft water bijgevuld en het leek in orde maar na een korte rit was het water er allemaal uit en als ze bijvulde liep het er uit via de waterpomp uit (dekseltje die erop zat is er afgesprongen). Tijden het bijvullen heeft ze de gesprongen riem gevonden. Morgen zal ik de riem vervangen. Mijn vrouw vraagt zich nu af of er kan is dat de stukken beschadigd zijn en op wat er moet gelet worden.

Peter8696

Geplaatst door Peter8696 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Victor11769 (0), 18 jaar geleden

je geeft wel heel weinig aan. type auto bv en type motor is wel handig

Ik vermoed dat de boel te warm is geworden (omdat er gereden is zonder dat de waterpomp werkte).Gevolg is lekkage. Als je geluk hebt ergens lek bij de waterpomp, waardoor er lucht in het systeem is gekomen en waardoor t gaat koken. als je pech hebt lekke koppakking (water komt in je motor).

Als je auto te heet wordt, vrees dan voor je koppakking. helaas hebben rover hier nog meer last van dan andere auto's

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover Overig of stel zelf een nieuwe vraag.