Rover 400: rover 400 komt niet door apk ivm te hoge co.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16/16v

hallo ik heb een rover 416 si maar deze komt niet door de apk wegens een veel te hoog co (9.6)hoe kan dat,en waar kan het probleem in zitten,alles al nagekeken inc de kat?

jan rover

Geplaatst door jan rover (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 400? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Kan o.a. veroorzaakt worden door een defecte sensor, valse lucht (slang map-sensor of lekke uitlaat) of een versleten motor.
Wat waren de andere getallen van de 4-gas meting? Dus Co2, Hc, O2 en lambda-getal bij zowel stationair als verhoogd toerental?

jan rover (0), 12 jaar geleden

hallo oldford,ik heb geen lekke uitlaad lambda is al vervangen en de rotor en verdeelkap ook,maar de lambda gaf o.7 te hoog aan en verder weet ik naar uitlezing dat het ook de map-sensor kan zijn,maar waar zit deze?in zijn computer?

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Volgens www.hbase.nl is het een sensor die in het spruitstuk zit. Dus zonder slangetje. Kijk daar maar voor een plaatje.
Wat kreeg je bij uitlezen? Foutcode op de map-sensor of een rare waarde?
Met een lambda-getal van 0.7 is je mengsel veel en veel te rijk. Zo rijk dat ook de lambdaregeling deze niet meer terug krijgt.
Dan moet er iets behoorlijk afwijken. Koelwater temperatuur, Inlaat lucht temperatuur en map-sensor waardes controleren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 400 of stel zelf een nieuwe vraag.