Rover 200: start niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000

hallo, ik heb een 220dis en mijn probleem is die staart niet. bij dealer geweest zij hebben op computer gehangen maar zij konden geen contact met computer van de auto. volgens de garagist te weinig massa of geen massa ergens. heeft iemand dat ooit gehad. hoe kan ik die massa zoeken?

kaat67

Geplaatst door kaat67 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo kenan,
meet eens op een aantal losgenomen stekkers (bv luchtmassameter,temp sensor o.i.d.) wat voor voedingen je erop krijgt. Veelal moet je hier een 12V meten of een 5V. Meet ook eens de massa vanaf de plus accu op de stekkers. Wat zijn de waardes?
Wel even belangrijk dat je een 5V kunt meten. Lukt dit niet,kan het inderdaad zijn dat de computer niet schakelt.

kaat67 (0), 13 jaar geleden

ja ik heb sommige stekkers gemeten en geeft 1.20 volt ongeveer. maar als ik de sleutel op stand 2 zet hoor ik van de grote zwarte relay juist voor de computer hangen constant lawaai. auto start maar pakt niet aan.

VFR16V (0), 13 jaar geleden

Krijgt hij wel genoeg brandstof?

kaat67 (0), 13 jaar geleden

dat is probleem eigenlijk computer krijg geen massa of weet ik niet. zij kunnen computer niet inlezen geen contact geeft

VFR16V (0), 13 jaar geleden

Meet met een multimeter tussen de behuizing van de ECU en de pluspool van de accu.

Normaliter moet je rond de 12 volt meten, ongeacht of de auto op contact staat of niet. Is er iets gebeurd waardoor de bedrading beschadigd zou kunnen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.