Rover 75: start soms niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: cdt

ik heb mij een maand geleden een 75cdt aangeschaft, en heb er een 6000km probleemloos mee kunnen rond touren, maar plots begint hij keuren te vertonen bij het starten, meestal als hij koud staat, bij het starten slaat de motor ja en neen aan, en valt dan terug stil, na enkele keren proberen slaat hij dan toch aan, en kan ik dan verder zonder problemen rijden. het foutmeldings lichtje, werkt normaal, het gaat na een tijdje uit bij het opzetten van het contact, en licht niet op tijdens starten of rijden, ook niet als hij niet wil starten. is er iemand die ervaring heeft met dergelijk probleem, en waar ik best eerst ga zoeken.
in afwachting meeste dank

de rick

Geplaatst door de rick (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 75? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Sjoerd Q (0), 15 jaar geleden

Hallo de Rick,

Laat de auto uitlezen op storingen. Ik vermoed dat je probleem zit bij de de brandstofpomp in de tank.Slecht functioneren m.n. als je tank bijna leeg is (onder kwart vulling).Is geen onbekend probleem.
Eenvoudig te checken door je tank voldoende te vullen.
Overigens zou je ook eens je luchtmassameter kunnen loskoppelen en kijken of daar je probleem zit. Is het opgelost dan LMM vernieuwen.
Succes. Sjoerd

de rick (0), 15 jaar geleden

beste Sjoerd,
meeste dank voor uw reactie, ivbm een volle of bijna lege brandstoftank, maakt bij mij geen verschil uit, het probleem komt zowel voor met een volle tank en een minder volle tank, tot nu toe reed ik nog niet tot lager dan 1/4 tank.ivbm die luchtmassameter, ben ik niet zeker dat deze voor de 100% goed is, motor heeft precies beneden de 2500 toeren niet zoveel power, precies of de verhoudingen van de brug te lang zijn bij het aanzetten in eerste versnelling, nochtans eens ie loopt gaat ie goed, zelfs bij inhalen, trekt ie goed op. ik heb nog niet de tijd gevonden om hem te laten uitlezen. na even verder op het forum te gaan zien, merkte ik op dat de nokkenassensor van de rovers wel eens durven protesteren, maar daar ik als ervaren auto mekanieker, nog nooit dergelijke sensor keuren heb weten maken, of te wel is ie goed, ofwel is ie totaal defekt, heb ik de sensor even uitgehaald, en gereinigd, en ook de klemmetjes van de fiche gereinigd met contactcleaner en ingespoten met WD40, indrukwekkend, maar tot nu toe geen problemen meer, hopelijk ben ik op de goede weg,
als ik nieuwe ervaringen op doe, horen jullie nog wel van me,
groeten de rick

Sjoerd Q (0), 15 jaar geleden

Hallo de Rick,

Bedankt voor je reaktie. En...rijdt de 75 nog steeds naar wens.
Dan heb ik ook alweer wat geleerd.
Groetjes,
Sjoerd

de rick (0), 15 jaar geleden

hallo Sjoerd,

de 75 loopt nog steeds goed, heb wel vorige vrijdag een nieuwe batterij moeten plaatsen, deze heeft plots de geest gegeven, heb voor alle zekerheid de alternator gecontroleerd op laden, en eventuele stroom-verlies als alles is uitgeschakeld, alles blijkt ok, tot op heden geen verdere probleem meer, hopelijk blijft het zo.

mvg de rick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 75 of stel zelf een nieuwe vraag.