Rover 200: Startmotor stuk

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8vvc

Hallo iedereen,

Mijn startmotor heeft het 15 jaar en 220 duizend kilometer uitgehouden maar geen kilometer langer helaas. Hij stopte laatst ineens en ik hoorde alleen nog maar een klik dus ik verwachte eerst dat het alleen de accu was maar dit bleek niet zo te zijn. De bedrading is ook gewoon goed want ik heb dat ook al getest. Daarna heb ik er maar een paar tikken tegen aan gegeven en toen sputterde hij langzaam dood. Maar nou vraag ik me af of het de moeite is om er eentje te reviseren of zal ik gewoon een tweedehands kopen? Of is het mogenlijk om zelf een startmotor te reviseren, ik zou hem kunnen openschroeven en een foto kunnen maken. Als ik die foto dan op dit forum plaats zou iemand mij dan kunnen vertellen wat er mis mee is? Het is het proberen waard toch? Want een nieuwe kost 220 euro en dat vindt ik best wel heftig. Zit er trouwens olie in mijn startmotor want hij zit helemaal onder de olie??

rover200vi

Geplaatst door rover200vi (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Rover 200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1715) PRO, 11 jaar geleden

Reviseren is een optie.
Er zijn hier bedrijven in gespecialiseerd .
In een startmotor zit geen olie , dus ergens een olie lekkage?
Er een op de sloop halen voor 35 euro kan natuurlijk ook.
Vermoed namelijk dat de koolborstels op zijn en dat je collector daardoor nu ook beschadigd is.
Enige handigheid en technisch inzicht is wel vereist om dit (zelf reviseren) tot een goed einde tebrengen.
Maak de oude eerst maar eens open , op de achterkant zitten 2 moertjes of boutjes , deze los maken en de achterkant eraf , dan zie je wat er mis is , waarschijnlijk een puinhoop.

rover200vi (0), 11 jaar geleden

Mwah ik weet niet hoeveel van deze startmotoren op de sloop liggen het lijkt mij onwaarschijnlijk ik heb al even op marktplaats gekeken namelijk. Maar er staat allemaal bij " op aanvraag". En het is ook niet in de buurt ofzo.

kaleido 1 (1715) PRO, 11 jaar geleden

Marktplaatst zijn over het algemeen geen sloperijen.
Ga eens naar een revisie bedrijf en overleg wat het kost om deze te repareren , je koolborstels zijn in iedergeval op.
Misschien met goed schoon maken en een nieuwe koolborstelhouder dat je er al bent.

rover200vi (0), 11 jaar geleden

Moet ik dan de hele koorborstel houder verwisselen of kan ik ook gewoon de koolborstels zelf verwisselen? Want het is moeilijk om onderdelen te vinden, volgens mij maakt het ook nog uit wat voor koolborstels je erin stopt toch? Ik heb nog geen plek gevonden waar ik nieuwe koolborstels of een koolborstel houder kan kopen...

rover200vi (0), 10 jaar geleden

(oplossing)

rover200vi (0), 10 jaar geleden

Ik heb de koolborstels verwisseld maar dat hielp niet. De contactjes van de startmotor bleken kapot te zijn want hij deed het wel op de testbank maar toen ik hem aansloot deed hij het niet meer. Dus de contactjes zijn vervangen met die van een andere startmotor en toen deed hij het weer.

(probleem opgelost)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 200 of stel zelf een nieuwe vraag.