Rover 620i: trekt bij acceleren en remmen meestal naar links,nog steeds

Bouwjaar: 1995

Ik heb dus een rover 620i uit 1995,heerlijke auto verder,hij heeft alleen kwaaltje met de wegligging.

Als ik mn stuur loslaat gaat hij meestal naar links bij wat hobbels in de weg,als ik rem en ik laat mn stuur los geeft hij ook een rukje naar links en hetzelfde bij optrekken.
Heel soms doet hij dit echter niet en blijft hij wel netjes rechtdoor gaan,totdat ik tenminste weer een oneffenheid in de weg tegenkomt.....
Echter nooit naar rechts.

Ik heb hem al bij De Sprint laten uitlijnen,ook heb ik hem naar de dealer gebracht om hem daar eens te laten nakijken maar dat was allemaal prima,ze hebben alleen een remklauw gangbaar gemaakt maar dit mocht niet baten helaas en hij heeft nog steeds dezelfde symptonen.

Weet iemand wat het dan wel zou kunnen zijn??
Ik ga nog de voor met de achterbanden verwisselen,ook laat ik nog een schokbreker test uitvoeren,maar dan houd het een beetje op...
Ik denk nog aan speling in een rubber van een draagarm ofzo,maar hoe controleer je zoiets?

dus als iemand hier nog iets op weet,laat het weten

the_contract_killer

Geplaatst door the_contract_killer , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

SUPER_CUPRA, 16 jaar geleden

Heb je deze wagen nieuw gekocht of 2dehands. En heb je hier ooit een ongeval met gehad zoja dan kan eht zijn dat uw chasis verwrongen is of als je hem 2dehansd hebt gekocht kan het zijn dat de vorige eigenaar er een ongeval met heeft gehad.
En trilt je stuur als je het loslaat?
Zoja dan moet je je banden druk regelen en kijken of je velg wel goed is uitgebalanceert.

Grtz

the_contract_killer, 16 jaar geleden

ik heb hem 2e hands gekocht,mischien heeft hij vroeger een tik gehad maar dat betwijfel ik,de lijnen van de auto zijn keurig en kitnaden lijken nog origineel.

wel heb ik last van het (bekend ?) kwaaltje,namelijk speling in de rechter aandrijfas,bij optrekken en soms afremmen in vooral 1e,2e en soms 3e versnelling....dan hoor je een tok op het moment dat je de koppeling op laat komen
als ik de aandrijfas heen en weer probeer te bewegen voel ik dat er een klein beetje speling in zit,en aan de linkerkant totaal niet.

weet iemand of zoiets lang goed kan blijven gaan?

michaelf PRO, 16 jaar geleden

Het klikken van de binnenste koppeling is op zich een bekend probleem van de vroege rover 600 benzine modellen. Er is een schrijven van geweest om de koppeling te vullen met stijver vet. Kan uit ervaring zeggen dat dit maar tijdelijk helpt. Beste remedie is vervangen maar ook prijzig. Heb ook klanten welke er mee door rijden en tot dik over de 250.000 km zonder problemen.

grt Michael

the_contract_killer, 16 jaar geleden

banden gewisseld van voor naar achter,en het weggedrag is nu ook iets anders,nu trekt hij af en toe naar rechts ipv links....dus ik denk dat het in de banden zit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Rover 620 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.