Saab saab 93 SE: check engine lampje

Bouwjaar: 1998

Hier wel een erg merkwaardig gedrag van het check engine lampje: het volgende komt alleen voor tijdens de winter. Het lijkt niet veel uit te maken of de moter koud of warm is.

Het gebeurt meetstal als ik rond de 2800 toeren maak continue of langszaam afnemend toerental, meestal in 4 of 5e versn.
Als ik terugschakkel en een paar seconden meer toeren maak (hoe langer en hoe hoger, hoe beter) dan dooft het lampje weer. Schakel ik weer op en benader weer de 2800 touren of afnemend, dan gaat het lampje weer branden. Etc, etc.

Nogmaals, in de zomermaanden heb ik hier geen last van.

Opmerking: de temp.meter lijkt het niet meer te doen, geen of nauwlijks uitslag. Kan dit er mee te maken hebben, bijv een defecte zender?

Ik ben benieuwd!

edkok

Geplaatst door edkok (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 93? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

Ed als de motor temp te laag blijft gaat het check ingine lampje branden,als de temp meter in de stad wel wat op loopt zit het probleem in de thermostaat,blijft de meter constant onderin dan zit het in de zender. groet Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 93 of stel zelf een nieuwe vraag.