Saab 9000 1994: Inhouden motor en cruisecontrol

Bouwjaar: 1994

Hallo

Ik heb een probleempje(2x) met mijn 9000 2.0CSE uit 1994.

Bij optrekken houdt de motor in. Niet ernstig, maar je voelt het wel. Onafhankelijk van het toerental en onafhankelijk van de motortemperatuur. Alleen bij volgas optrekken tot 5000rpm merk je er niets van, althans dan trekt hij gelijkmatig, anders voel je steeds een beetje weerstand. Ook bij constante snelheid voel je soms een hapering.
Heeft dit misschien iets te maken met de brandstoftoevoer(filter vervangen) of moet ik meer in de richting van de ontsteking zoeken? euro 95/98/v-power maakt geen verschil.

Bovendien werkt de (standaard)Cruise control niet goed. Na instellen van de snelheid blijft het een paar minuten goedgaan, maar dan valt hij uit. Opnieuw inschakelen werkt dan niet, pas na lange tijd of motor uitzetten werkt hij weer. Wellicht heeft het iets te maken met het inhouden van de motor? Ik heb tijdens het rijden wel al geprobeerd om de schakelaars bij de pedalen te bewegen, maar dan gebeurt er niets.

Alvast bedankt voor de tips!!!

Groet,

Jens

jensb

Geplaatst door jensb (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jwsandker (0), 16 jaar geleden

je cruisecontrol unit is stuk.
Vervangen is de enige optie en heeft niets te maken met inhouden. Het blijkt een veel voorkomend probleem te zijn, blijkbaar een gevoelige unit

Ik heb ooit een bericht op een forum gevonden dat meldde dat het te maken had met het linker achterlicht, waarbij hij schreeft dat hij het zelf ook ongeloofwaardig vond. Mij hielp het vervangen van het achterlicht niets.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.