Saab 9000I 16v non-turbo benzine: saab start soms of stopt tijdens het rijden

Bouwjaar: 1989

de laatste tijd wil mijn saab af en toe niet starten. Als hij start dan rijd hij maar een paar meter en dan houd hij ermee op het gaat als volgt. Als ik gas wil geven dan zakt het toerental naar nul in plaats van naar omhoog te gaan. Voor de rest gaat naar verloop van tijd check engine licht branden.

Laatst is er aan de auto van alles veranderd. Nieuwe v-snaar, nieuwe accu, nieuwe benzinepomp, relais, verdelerkap, bougies.

Ik zou graag willen weten of iemand hier een oplossing voor weet ik raak hier moedeloos van.

pbstok

Geplaatst door pbstok (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9000? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

NIet zo een oplossing voor; de meest logische dingen heb je al gedaan. Ik mene me te herinneren dat nieuwe bougies opnieuw gekalibreerd moeten worden in de ECU. Zowiezo misschien slim om langs te rijden bij de dealer omdat het storingslampje brandt/heeft gebrand. Kans is dan goed aanwezig dat en een foutcode is opgeslagen die je nét de juiste zoekrichting kan meegeven..

Succes!

leo saab (0) PRO, 18 jaar geleden

Pieter-Bas vermoedelijk geeft je krukas positie sensor problemen.
groet Leo

pbstok (0), 18 jaar geleden

Beste Leo nog bedankt. De de sensor van de krukas positie is niet lang geleden vervangen door mijn garage. De auto loopt nu weer zonder problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9000 of stel zelf een nieuwe vraag.