Saab 9-5: Speakers plaatsen as1 isntallatie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 v6 turbo

Heb een nette auto maar de installatie is *** 4 speakers en klinkt naar niets. Het is volgens de kenners een as1 met cd. Kan ik speakers aansluiten? Zo ja hoe doe ik dat. Hoedenplank zie ik geen draden. Heb veel auto's gehad maar dit is de meest uitgeklede qua bedrading.

sandbeek

Geplaatst door sandbeek (60) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Saab 9-5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Peter 225 (0), 13 jaar geleden

Hallo Sandbeek, Speakers zijn niet zomaar te monteren en aan sluiten op de radio. Het werkt niet. Gaat via canbus systeem en glasvezel naar versterker achter dashboard (achter airco paneel )onder de bestuurdersstoel. Versterker dient ook ingeleerd te worden bij upgrade / uitbreiding. Heb het zelf ook gehad en via Google gezocht naar passende zet om de audio te upgraden naar systeem 2 (= 7 speakers) of systeem 3 ( = 13 speakers ). Er bestaat van kenwood speciale set voor je Saab 9-5 voor achteraf inbouw incl schema en versterker ( wordt geplaatst in de kofferbak ) Zie ook eventueel op Saab forum. Het is te doen, en daarna gaat wereld voor je open qua muziek in de auto. Succes peter.

sandbeek (60), 13 jaar geleden

En hoe zit het met de draden wat ligt er al? Of wordt het een heidens karwei om draden te trekken?

Peter 225 (0), 13 jaar geleden

Bij de achteraf / upgrade set zitten de bedradingen er al bij. T.w draden voor de speakers, bekabeling die van de 2e versterker (te plaatsen onder de hoedenplank eventueel zoals ik heb gedaan) naar de versterker onder de bestuurders stoel gaan zijnde de stuurkabel (oftewel te aan/uit kabel). Je hoeft dus alleen 1 complete kabel door te leggen van de kofferbak onder de linker deurdorpels door naar voren onder de bestuurders stoel. (kan kabel ook tussen vloerbedekking en instaplijsten weg werken).
Hoop dat je wat aan deze info hebt. Peter.

Mogske (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik han een 9.5 van 1998.
Had ook achteraan enig gemis. Nochthans is in de hoedenplank is een mooie uitsparing voorzien voor een 6X9 .
Heb er goede JBL ingestoken en deze parrallel op de LS achteraan aangesloten rechtstreeks op de radio.
OK uwe impedantie gaat van 4 naar 2 Ohm , maar heeft zonder enig probleem 12 jaar gespeeld , tot ik mijn wagen terug verkocht heb.
Waarschijnlijk doet hij het nog uitstekend.

sandbeek (60), 10 jaar geleden

Niet aan de klus begonnen was mij duidelijk dat het allemaal niet voorbereid was

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Saab 9-5 of stel zelf een nieuwe vraag.