Seat Toledo: airco pomp

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik kreeg deze week een seat toledo waarvan de airco slecht zou werken.Na een controle bleek de airco helemaal niet te werken.Als je de airco inschakelde dan hoorde je het toerental even zakken maar na controle bij de pomp bleek de magneet koppeling niet mee te draaien.De magneetkoppeling is al ooit vervangen omdat deze was los gelopen.De pomp schakelt dus wel in maar de koppeling draait niet mee.Mijn vraag is nu,als ik de koppeling nu vervang is dan het probleem opgelost of moet ik de pomp vervangen,of is dit allemaal te reviseren.Alvast bedankt

peter8701

Geplaatst door peter8701 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jjbalmszonen (0) PRO, 18 jaar geleden

Peter, hoe weet je dat de pomp inschakelt? Als de koppeling niet werkt, schakelt de pomp toch niet in; heb je al drukken gemeten, lage en hoge druk, bij te lage druk of te weinig koelmiddel schakelt deze de installatie uit.

peter8701 (0), 18 jaar geleden

De pomp krijgt de plus,deze komt op de pomp na inschakeling van de airco.Ik heb de auto aan het aircostation gehad maar de druk meters reageren niet,ik heb hem ook meteen geleeg en gevuld.Je hoort ook dat er iets gebeurt bij de pomp maar hij krijgt de magneet koppeling niet mee.Het is net of de magneet niet sterk genoeg meer is.Er zit ook nog allemaal roest tussen de poeli en de magneet koppeling.Ik heb dit nog nooit meegemaakt dus vandaar mijn vraag .En nog bedankt voor je vlugge reaktie.gr peter

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Er zit ook afstelringen tussen aantrekplaat en magneet.Is de spleet dus inderdaad niet te groot geworden in de loop der tijd of misschien na het vervangen van nieuwe magneet niet goed afgestelt?.

Een te grote speling kan er ook misschien voor zorgen dat de elek. magneet niet meer zo krachtig is als in het begin.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.