Seat Toledo: Auto loopt niet goed in stadsverkeer

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: APG, Motorinhoud (cc): 1781, Vermogen (kw): 92

Hallo Allemaal,

Ik heb een vrij ingewikkeld probleem met mijn Seat Toledo.

Vorige maand heb ik mijn katalysator kapot gehad. het binnenwerk rammelde er los in. Deze is vervangen door een goede tweedehands katalysator.

Helaas waren toen de problemen nog niet weg, de auto liep slecht en wou al helemaal niet op LPG lopen. Toen zijn ze bij de garage tot de ontdekking gekomen dat er ook een lambdasonde kapot was, volgens mij de lambdasonde vóór de katalysator.

Dit bleek ook nog niet zo simpel, de auto gebruikt een "breedband sensor". nadat de monteur bij de garage tot 2 keer aan toe de verkeerde sensor geleverd kreeg is hij zelf naar de sloperij gereden en heeft daar een goede tweedehands breedbandsensor gehaald.

De auto loopt nu wel beter maar het is nog lang niet wat het geweest is.

Vooral bij stadsverkeer, veel optrekken, remmen en stil staan, gaat de auto "galopperen". Het onregelmatig lopen lijdt er dan toe dat de auto op benzine gaat lopen i.p.v. op LPG. maar ook als de auto dan op benzine loopt, gaat het onregelmatig lopen gewoon door.

Daarin tegen heb ik op de snelweg en lange stukken met dezelfde snelheid, vrijwel geen problemen. De auto loopt dan keurig op LPG en galoppeert niet.

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje op weg helpen wat het probleem kan zijn.

Alvast bedankt.

Stefan.

stefandelange1

Geplaatst door stefandelange1 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.