Seat Cordoba: auto start moeilijk en stotterd/houd in met gas geven en onder h

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i

hallo

ik heb een seat cordoba 1.4i clx 1994
hij start heel moeilijk of helemaal niet en als hij aanslaat valt hij direct weer uit, na een paar pogingen te starten slaat hij aan en blijft heel onregelmatig draaien, als ik wat gas geef en weg rijd begint hij te stotteren en valt bijna uit als ik gas terug geef loopt hij weer goed maar als ik ik weg rijd en ga schakelen valt hij steeds bijna uit als ik overschakel en beetje gas geef na en tijdje gaat het goed maar als ik morgens weer weg wil of hij heeft een tijdje stilgestaan doet hij dat weer....

ik ben bij een garage geweest ze hebben hem uitgelezen maar zonder resultaat ze hebben de computer omgewisseld, stappenmotor, sensoren die op de caberateur zitten en ook de ontsteking vervangen maar zonder resultaat, het enigste wat ze nog konden bedenken was de caberateur vervangen, dat heb ik dus gedaan en ging een tijdje goed alle problemen waren weg en reed weer perfect.
maar sinds gisteren zijn dezelfde problemen weer terug gekomen.

is hier meer aan de hand of zou het weer dezelfde probleem zijn?

mvg tjeerd

metalhead123456

Geplaatst door metalhead123456 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Defect voetpakking tussen gasklephuis en inlaatspruitstuk ?
Slang rembekrachtiger defect/gescheurd ?

Welk deel van de ontsteking is vervangen, kan zijn dat de bobine defect is (komt vaak voor), kun je makkelijk testen door bij goed lopende motor er een beetje water op te spuiten en te kijken of ie dan uitvalt.
Hall gever kan ook het probleem zijn.

metalhead123456 (0), 11 jaar geleden

de voetpakking is goed en de slang van de rembekrachtiger ook.

de bobine is vervongen omdat de vonk van de bobine gelijk op de bobine kabel sloeg, wat is een hall gever precies en waar zit hij?

Audidriver73 (0) PRO, 11 jaar geleden

Hall gever zit in verdeler.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.