Seat Cordoba: Distributieriem vervangen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16! (ALM)

Ik wil zelf een nieuwe distributieriem plaatsen (oude gaat reeds 120.000km mee).
Is dit voor een handige (storingsmonteur) goed te doen, en zo ja, waar moet ik speciaal op letten.

koenenlg

Geplaatst door koenenlg (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

seatleon (0), 17 jaar geleden

Koen,
Ik heb zelf een Seat Leon waarbij ik het ook nog niet eerder heb gedaan. Ik heb het wel eerder gedaan bij Volkswagen Golf III 1.6.

Advies: koop de vraagbaak voor jou type auto, werk secuur, zet de krukas en nokas(sen) goed op merkteken en merk ze met b.v. een CD-marker en vervang gelijk de waterpomp en eventueel aanwezige spanrol. Ik vond het vervangen op zich niet moeilijk maar het kostte me wel veel tijd en krachtinspanning doordat ik alleen was. Doe het binnen in een garage en niet op straat want daarvoor is het echt te gecompliceerd.

Succes met sleutelen!

Audidriver73 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb er laatst eentje vervangen bij een cordoba vario uit 1998, motor AEE. Ging goed, behalve dat de spanrol er niet zo gemakellijk vanafging omdat deze tegen de carrossorie komt, dus moest 1motorsteun los en motor beetje laten kantelen, rest spreekt voor zich.
Ik heb deze overigens vervangen bij km-stand 85.000 en er was al redelijk slijtage zichtbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.