Seat Cordoba: EPC en motorcontrolelampje blijven branden

Bouwjaar: 2002

Wij hebben hetvolgende probleem:
Sinds een paar maanden gaat vlak na het wegrijden het EPC- en het motorcontrolelampje branden. Na het opnieuw starten van de motor is het EPC-lampje uit, maar het motorcontrolelampje niet.
Na een aantal keer rijden is dit lampje dan ineens ook weeer uit. Na een paar dagen begint het weer van voor af aan. We zijn al meerdere malen naar de dealer geweest, maar er is niets vreemds te ontdekken als ze hem uitlezen. Ook maakt de auto naar ons idee geen vreemde geluiden of iets dergelijks. De laatste keer bij de garage kreeg ik het advies langs te komen zodra het EPC-lampje weer ging branden zonder de motor af te zetten zodat ze hem gelijk aan de uitleesapparatuur konden koppelen. Dit hebben we gedaan, en weer was er niets vreemds te ontdekken. De storing zit volgens de dealer in de boordcomputer zelf en de enige mogelijkheid is om dit ding geheel te vervangen ( a la 900 euro!) Onze vraag is nu of iemand hier ervaring mee heeft en hoe dit is op te lossen.
Wij vinden het eigenlijk niet kunnen wat de dealer voorstelt, maar ons idee heeft een boordcomputer een langere levensduur dan 4 jaar.....

Groetjes Nadia

Nadia

Geplaatst door Nadia (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

laat de boordcomputer eerst een flashen.. misschien dat dit ook mogelijk is.. en dat heltp veel.

mvg

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat kan inderdaad wat blijegeit zegt,misschien heb je de oudere versie en kunnen ze hem zoals ie al zei opnieuw flashen,dus nieuwe software.

Wel vreemd dat ie niks op slaat en dat ie wel de lampen laat aansturen.Heb ook zoiets eens gehad dat ie niks op sloeg.Vroeg toen of dat gebeurde tijdens file rijden en dat bleek zo te zijn.Heb toen de remlichtschakelaars afgestelt en hij was toen van het probleem af.Jij hebt wel andere remlichtschakelaar.......is één geheel,anders zal ik die laten vervangen en kijken of dat helpt.

Anders zit er toch iets niet goed in de regeleenheid zelf.

Nadia (0), 18 jaar geleden

Van het flashen van de boordcomputer hebben ze nooit iets gezegd bij onze dealer. Wel vreemd zeg. Is dat kostbaar?
Sinds begin deze week gaan de EPC- en het motorcontrolelampje iedere keer aan zodra ik de auto start.....
Mijn vriend heeft sterk het vermoeden dat de weersomstandigheden hier ook mee te maken hebben.

Groetjes Nadia

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kostbaar is het denk ik niet,diagnose apparatuur doet het meeste voor je.Je moet de testapparatuur aansluiten,accu onder lading zetten,zeggen dat iedereen er vanaf moet blijven en diagnosekast download in zo 20 minuten de software.Na update weer een aantal dingen inleren en een proefrit maken.

Denk ook niet dat het flashen zin heeft,maar het is te proberen als hij nog niet gefashed met de nieuwste software.Stuurapparaten zijn namelijk erg kostbaar.Ik zal het in ieder geval wel doen en kijken of het helpt.Het blijft vreemd dat ie deze lampen aanstuurt EPC/motor en dit zonder foutcode.

Je zal het met hun moeten overleggen of ze dat willen updaten(indien het mogelijk is) en wat de kosten zijn en dat ze niks gezegd hebben is niet vreemd.

Suc6 ermee en hoor graag als je wat meer info. hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.