Seat Cordoba 2002: error: 17574 P1166 Bank1, Long Term Fuel Trim, Range 2 Ric

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG

Hallo,
Sinds er in mijn Seat Cordoba een G3 gasinstallatie is ingebouwt komt de volgende errorcode steeds naar voren: 17574 P1166 Bank1, Long Term Fuel Trim, Range 2 Rich Limit Exceeded .
Weet iemand waar dit mischien aan ligt en hoe ik dit kan oplossen?

Groetjes Robert

Rschoenm

Geplaatst door Rschoenm (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

gewoon terug mee naar de gasspecialist. daar komt het probleem toch vandaan zeg je. mag hij het ook fixen :)


mvg

Rschoenm (0), 18 jaar geleden

Dat heb ik dus gedaan terug naar de "gasspecialist" echter die beweert dat het geen gastechnische error is. Ik heb toen maar zelf een Geniscan GS200 aangeschaft om de error zelf te kunnen lezen en te resetten. Echter dit is zo'n specifiek probleem dat ik er de ballen van snap. Het was wel zo toen ik de auto ging halen dat de slang tussen het carter en de rembekrachtiging gescheurd was en deze heb ik al vervangen. Zou het hier iets mee te maken kunnen hebben? wie O wie kan me op het goede pad zetten?

Groetjes Robert

imacthomas (0), 18 jaar geleden

http://ffp-motorsport.com/tuning/odb2.ph...
http://www.bentleypublishers.com/tech/au...
het is een storing van het injectie systeem niet van het gassysteem
dus even naar de dealer

tinus11481 (0), 18 jaar geleden

deze storing komt inderdaad uit het benzinesysteem , maar door dat de auto op gas draait krijg je andere waardes en denkt de computer dat hij het mengsel moet bijregelen, maar omdat de auto op gas draait krijgt hij dit niet voor mekaar en komt op een gegeven moment buiten zijn maximale waardes en gooit dan het storingslampje aan. Dus in het beginsel moet de oorzaak toch in het gassysteem gezocht worden. Maar ik wens je veel succes met het oplossen van dit probleem want ik weet nu al dat ze bij de dealer gaan zeggen dat het probleem in het gas zit.
Daarom adviseren ze van gas-fx ook om je gas-installatie bij de dealer in te laten bouwen, dan kun je dit getouwtrek voorkomen,
Het probleem is namelijk dat de meeste gas-specialisten weinig verstand hebben van de complexe injectie-systemen van tegenwoordig en de klant dan snel afschepen dat het probleem in de auto zit.

Rschoenm (0), 18 jaar geleden

Hallo Tinus,

dus met andere woorden zou de error niet moeten voorkomen als ik op benzine rijdt? Dat kan ik in ieder geval proberen om de error te resetten en dan alleen een tijdje op benzine te gaan rijden. Als de error dan niet meer inkomt zou het dan toch een bewijs moeten zijn dat het aan de gasinstallatie ligt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.