Seat Ibiza: Inhouden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Allereerst bedankt voor het lezen van mijn thread en ik hoop dat ik doormiddel van een korte opsomming een duidelijk probleem kan schetsen.

Ik merkte enige tijd geleden tijdens een rit op de snelweg, bij een toerental van +- 4400 rpm, dat ik een terugval van vermogen voelde en dat mijn snelheid met 5-10 km/h terugzakte. Op dit moment kon ik de snelheid niet meer opvoeren. Dit duurt ongeveer 30-60 seconden en daarna verloopt alles weer zoals het zou moeten. Dit voorval herhaald zich willekeurig. Nadien heb ik nog een aantal keer ervaren dat hetzelfde gebeurde op een toerental van +- 4000 rpm, waardoor mijn maximale snelheid op dat moment 140 km/h was.

Ik ben met dit probleem naar de plaatselijke garage geweest (niet dealer) en deze heeft de auto uitgelezen, maar kon geen fouten ontdekken. Er werd ook een testrit uitgevoerd, maar dit leverde ook niets op. Ik heb nu enige tijd met dit probleem rondgereden en onlangs ben ik door een vriend geattendeerd op dit forum. Ik heb zodoende vandaag het forum afgespeurd naar soortgelijke problemen en ben wel het een en ander tegengekomen. Omdat er nogal een aantal dingen aan kunnen schelen, heb ik toch besloten om mijn situatie te plaatsen.

Los van dit probleem merk ik de laatste tijd ook dat mijn auto stationair niet juist draait, het toerental begint iets boven de 1000 rpm maar zakt later weg richting de 900 rpm. Dit gaat gepaard met wat trillingen/schokkingen en het gevoel dat de auto op den duur afslaat. Dit is nog niet gebeurt.

Tijdens het optrekken bij een koude start, volgt er na het doorschakelen naar de 2e versnelling, een schokkerige reactie van de auto. Dit duurt maar heel kort, en maar 1 keer. Dus dit herhaald zich niet meer tijdens de verdere rit. Ik heb wel het gevoel dat dit bij elke koude start gebeurt.

Ten slot, heb ik het idee dat de auto de laaste tijd wat meer stinkt bij het starten, maar ik weet niet zeker of dit niet veel erger is dan normaal.

Bedankt voor het lezen van mijn probleem. Ik hoop dat ik het duidelijk geformuleerd heb en er mensen zijn die hier een oplossing voor hebben.

m.v.g. Sander v/d Wal

rednasx

Geplaatst door rednasx (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Ibiza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

Probeer eens de Gasklephuis te reinigen en in de basistand uitvoeren.
Tempvoeler kan ook een verkeerde waarde aangeven waardoor die problemen geeft met koude start en tijdens rijden

Groet Tiguan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Ibiza of stel zelf een nieuwe vraag.