Seat Toledo: koelvloeistof lekkage v5 motor

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: v5

hallo ik een lekkage probleem aan de motor van mijn toledo het is een 5 cilinder volkswagenmotor. Ik heb reeds al wat meer problemen gehad met lekkage aan het koelsysteem. Het thermosstaathuis is al vervangen dit komt vaker voor ook het electrischpompje voor de nakoeling van de motor is vervangen tevens de toevoerslang en de retourslang naar de oliekoeler zijn vervangen. toch blijft de motor lekken ik heb al deze punten opnieuw gecontroleerd maar dit is in orde. Wel hangen er druppels aan de kachelslang naar de kachelradiateur toe. als ik de kachelslangen van de kachekradiateur losmaak komt er enkel hete lucht uit. pas als ik de dop drukvat losdraai komt er vloeistof uit de toevoerslang van de kachelradiateur. als ik de kachel inschakel met lopende motor krijg ik bijna geen warme lucht in de auto de kachel staat dan op 25 graden. vermoedelijk zit mijn kachelradiateur verstopt. tijdens het rijden komt de motor netjes op temperatuur 90 graden en word niet te hoog. wel blijft de auto vloeistof verliezen. de vloeistof in het drukvat borrelt niet en de motor loopt netjes stationair. ik denk nog niet aan de koppakking. wel blijft er water uit het subframe druppelen en uit de kokerbalk. vermoedelijk door rijwind daar terecht gekomen. heeft iemand ervaring met dit probleem.

vriendelijke groet rob

rob.sch

Geplaatst door rob.sch (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Rob..

Je kachelradiateur denk ik nu niet meteen..

Je krijgt nu geen warme lucht binnen in de auto omdat er lucht in het systeem zit ( te weinig koelvloeistof )

Vandaar dat je ook die 'stoom' ziet.

Vul koelvloeistof of water bij en zoek eerst de lekkage, vind je zo niks, laat dan het systeem onder druk zetten, verhelp de lekkage, erna :

Vul bij koude motor het reservoir met kvs, laat de motor draaien en vul zonodig bij, zet de verwarming op warm, laat hem even verhoogt stationair lopen tot de fan aan gaat, zijn de slangen nu mooi even warm en blaast hij weer warme lucht binnen, dan is het goed.

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.