Seat Cordoba: loopt op 3 of soms zelfs 2 poten...

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Mijn Seat is sinds een tijdje weer lastig aan t doen. Ik ben benieuwd of jullie mij kunnen helpen met het probleem.

De symptomen zijn in augustus begonnen. Op de snelweg merkte ik dat de motor ineens op 3 poten liep. Na een aantal seconden was t weer over en heb er weinig aandacht aan besteedt. In september kwam het probleem een aantal keer terug waarna ik besloten heb om de bougies eens te vervangen, hiermee leek t probleem eventjes opgelost. Maar sinds 3 weken is hetzelfde probleem weer terug, maar nog erger dan voorheen. De motor loopt soms op 3 of zelfs op 2 poten waardoor mijn auto geen kracht meer heeft. Dit probleem komt altijd op vervelende momenten (inhalen op snelweg of optrekken bij stoplicht).

Sinds vorige week komt daar nog bij dat mijn auto startproblemen heeft. Na een paar dagen stil te hebben gestaan komt de motor met veel moeite (na 1 a 2 minuten) eindelijk via 2 poten, via 3 poten op gang.

Ik heb t vermoeden dat de problemen met elkaar te maken hebben. Wie heeft een idee hoe ik t kan oplossen.

Rvdoord

Geplaatst door Rvdoord (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (30) PRO, 9 jaar geleden

kijk eens of de bougiekabels niet de boosdoener zijn die willen nog wel eens door slaan.
controleer ook de bobine.
als hij goed loopt spuit de bougiekabels en bobine nat met een planten spuit en geef een paar keer gas en kijk wat hij dan doet.


groetjes jan.

Rvdoord (0), 9 jaar geleden

Hoi Jan,

Vanmiddag wilde ik eens het e.e.a. gaan controleren. Enig probleem is, de auto start momenteel helemaal niet meer. Sterker nog, onder het starten hoor ik zo af en toe een bonk... (?)

Ik zie aan de bougiekabels geen vreemde dingen. Betekent dit dat de bobine overleden is?

Heeft er nog iemand anders mogelijke ideeën?

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

heb je nog wel een vonk op de bougies?

Rvdoord (0), 9 jaar geleden

Gisterenavond met een van mijn buurmannen nogmaals eens goed gekeken. Hebben toen de contactpuntjes schoongemaakt, dit schijnt voorlopig effect te hebben. Auto startte iig weer. Nu even afwachten hoe t zich verder ontwikkelt :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.