Seat Cordoba: Motor start - soms - slecht bij koude motor

Bouwjaar: 1998

Cordoba 16i benzine.Klant is al een paar keer geweest met deze klacht.In onze werkplaats natuurlijk gewoon starten en lopen.Toch voor de zekerheid de temp.sensor vervangen en ook de rotr en verdelerkap.Ook de akku was matig en is vervangen.Ging weer een week goed en ook vanmorgen geen probleem.Vanmiddag echter weer heel lang door moeten starten (auto stond wel hele middag in de zon???).

Iemand nog een idee?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (180) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Cordoba? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb ook weleens klachten gehad met starten.Bij ons was ie natuurlijk ook gewoon goed zelfs dagen geen problemen gehad,misschien wel 30× gestart en hij liep elke keer perfect.Dacht ook maar om de temp. sensor te vervangen,maar dat hielp dus ook niet.

Dagen lang de auto mee naar huis genomen en eindelijk deed ie het niet.Alles was in orde op het moment van starten.Heb toen nieuwe kabels en bougies gemon. en het probleem was verholpen.Dit heb ik nu al een paar keer meegemaakt.

Gebruik altijd orginele kabels en bougies van seat,anders kan je nog problemen houden.Kijk ook of de juiste type bougies zijn gebruikt zijn,dus met de juiste warmtegraad.Dat heb ik ook een aantal keren gehad.

Je kan ook ff de stroomverdeler as controleren.Deze willen ook weleens slijten,maar dan heb je meestal een niet goed lopende motor als gevolg.Maar controleren kan nooit geen kwaad.

suc6 Siem

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

hall sensor?

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt jongens.Komende woensdag komt de auto en gaan we eerst de bougies en kabels maar eens vervangen.Zaten daar nav de slechte rotor en verdelerkap al aan te denken en dit feit geeft hoop op een oplossing.De hallgever kan ook, maar dan hebben we vaak dat deze er tijdens het rijden mee stopt en niet met een koude start.Hou jullie op de hoogte.

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ivo, ik neem aan dat je doormeten bedoeld ipv vervangen!

denk niet dat de klant het leuk vind als er van alles vervanegn word terwijl dit niet nodig bleek.

mvg en suc6 met de klus

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Al wat nieuws Siem?

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

Klant is nu al bijna een week met nieuwe bougies en kabels aan het rijden.Nog niet gehoord dat er nog startproblemen zijn, maar vorige maal duurde dat ook meer dan een week.Wachten nog even met juichen.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

ff wachten nog.......en nog ff wachten.Ik begrijp goed wat je bedoelt Siem.Ik juich ook nooit te vroeg met dit soort dingen.

Maakt het soms voor monteurs weleens moeiljk om te zeggen waar het probleem in zit.

Het is soms niet anders.

Wordt vervolgd dus.......

groeten Alexander

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

ik bedoelde inderdaad de Hall gever doormeten ...

Siem Bijman (180) PRO, 18 jaar geleden

2 Weken goed gegaan.Vanmiddag weer startprobleem.Het schijnt zo te zijn dat de auto wel start, maar na een tijdje doorstarten pas aanslaat.Dan reageert hij niet echt op gasgeven en even later loopt hij goed en is er niets aan de hand.

Zeg het maar....

janh5107 (0) PRO, 18 jaar geleden

'tis wel belangrijk dat bij motorproblemen, vooral de vag groep,de motorcode en/of injektie-systeem vermeld word. Is dit b.v motronic, marelli of siemens?.
J.E

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Cordoba of stel zelf een nieuwe vraag.