SEAT Inca 2003: motor trilt

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AYQ, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 47

Ik heb de kop van de Seat inca 1.9 sdi er af gehad na het terug plaatsen trilt de motor behoorlijk bij stationair toerental. Is net of hij dan op drie cilinders loopt. Als je wat gas geeft gaat het beter. Bij het op-tijd zetten heb ik passend gereedschap gebruikt. Ik heb al geprobeerd om de brandstofpomp iets te verzetten in de sleufgaten dit had weinig tot geen effect.
De motor start direct als je start wat dat aan gaat denk ik dat hij wel goed op tijd staat.

Wat zou dit kunnen zijn?
Zou er een verstuiver kapot kunnen zijn? ( motor liep wel goed voordat ik de kop er af heb gehaald ) Er is er een met een stroomdraadje er aan wat is hier de functie van? Hoor graag ideeën!

Gert Jan LH

Geplaatst door Gert Jan LH , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door bert klein PRO, 4 maanden geleden

Die verstuiver met een draadje klopsensor/druksensor in verwerkt plaatsing derde cijlinder.
De brandstofpomp te verdraaien heeft geen zin , sijsteem moet in basis gezet worden om deze af te stellen,de fijnafstelling kan met vag-com/vcds gedaan worden .

Gert Jan LH, 4 maanden geleden

Bedankt voor de tip!
Door de brandstof pomp heel iets te verdraaien in de sleufgaten heb ik het wel goed gekregen. Maar dat is wel echt mm werk!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Inca of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.