Seat Alhambra: nukkige achterklep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel

Hallo,
Sinds vorige week kan ik de achterklep van mijn Seat Alhambra niet openkrijgen nadat ik met de afstandsbediening centraal heb ontgrendeld. Enkel als ik met de sleutel het slot dan open krijg ik de klep open. Op andere momenten lukt dit dan weer wel. Ik heb al wel eens kruipolie in het slot gespoten maar dat scheen niet te helpen.
Weet er iemand waar dit aan kan liggen ?

cgulickx

Geplaatst door cgulickx (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Alhambra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Misschien een droog gelopen deuropener, het mechanische deel wat met de a.b. de ontgrendeling moet openen is stroef, het slot smeren helpt dan niet, je moet bij de opener zijn achter de deur bekleding.

blijegeit (0) PRO, 17 jaar geleden

zal waarschijnlijk of een losse bedieningsstang zijn van de cv op de achterklep of je motortje dat stuk is (of geen voeding erop door bv corrosie)

achterklepbekreding moet er wel af om dit te kunnen controleren.


mvg

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Omdat het nu en dan wel lukt dan zal dat motortje nog wel heel zijn denk ik.
Maar i.d.d. bedieningsstang of stroef lopende delen daar, had ik bij mijn bus ook, even smeren met vet en probleem is al weer jaren over.

buzzin (0), 17 jaar geleden

Zou toch ook even motortje nakijken hoor.
Bij mijn (toen al) oude renault was die het probleem.
Het motortje was zover versleten dat hij net wel/net niet het slot openkreeg, vandaar het af en toe wel/niet opengaan.
En het hele handeltje smeren kan nooit kwaad natuurlijk

pjmdv (0), 16 jaar geleden

Heb een vergelijkbaar probleem gehad. Garage had motortje al vervangen. Bleek kabelbreuk te zijn bij de doorvoer bij de rechter scharnier. Meerdere draden waren half door, waardoor het probleem soms wel en niet optrad. Omdat het meerdere draden betrof, bleken ook andere zaken niet goed te werken, zoals derde remlicht, etc. Heb e.e.a. provisorisch opgelost met tape en kabelklemmetjes. Vraag me wel af hoe ik bekleding achterklep makkelijk kan verwijderen, zodat ik de kabelboom een keer in zijn geheel kan vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Alhambra of stel zelf een nieuwe vraag.