Seat Toledo 1.9Tdi: piepend geluid uit distributie na vervangen distibutieriem

Bouwjaar: 1999

Bij mij is mijn distibtutieriem + spanrol,looprollen en waterpomp vervangen maar nu komt er een piepend geluid uit de distributie als de motor koud is. Hier is ook al naar gekeken en men zegt dat dit komt doordat de riem net tegen de zijkant van de spanrol loopt, maar dat dit geen kwaad kan.
Is dit werkelijk zo?

jan s5085

Geplaatst door jan s5085 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Seat Toledo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

de riem zal iets afslijten aan de zeikanten.. in princiepe geen groot probleem.... maar ik vraag me af hoe dat kan aangezien alles op elkaar is aangepast....

het zou een montagefoutje kunnen zijn, of misschien zelfs een verkeerd onderdeel.....

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Lijkt mij ook een sterk verhaal.Als je de goede onderdelen gebruikt en ze juist monteerd kan het dus eigenlijk niet.Weet je zeker dat ze de riem niet te strak hebben gezet?Dat veroorzaak nl ook bijgeluiden.

michael

jan s5085 (0), 19 jaar geleden

Een nieuwe distributieriem en spanrol gemonteerd en nu is het geluid weg, aan de oude riem was te zien dat deze aan de zijkant geraakt had.

ray9305 (0), 18 jaar geleden

de riemen mogen max een speling hebben van 1 cm meer niet ff na kijken

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lijkt erop dat het oude model spanrol is gebruikt. Ik heb het hier ook eens gezien tijdens afstellen van de brandstofpomp.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Seat Toledo of stel zelf een nieuwe vraag.